Zagrebaši nakon dana odmora otputovali u Flensburg na novi sraz u sklopu Lige prvaka
Objavljeno: 18. 09. 2018 - 12:56

Nakon što su sezonu otvorili dvama domaćim pobjedama i jednim porazom u sklopu SEHA - Gazprom lige, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb otvorili su i novo poglavlje u VELUX EHF Ligi prvaka. Nova sezona najelitnijeg rukometnog natjecanja za Zagrebaše je, nažalost, započela porazom protiv mađarskog prvaka MOL – Pick Szegeda, no novu priliku za lov na prve bodove neće morati dugo čekati, s obzirom na to da su prije puta dečki imali tek jedan dan odmora.

Zaputili su se Lavovi u utorak za Flensburg gdje će u srijedu, 19. rujna, jedini hrvatski predstavnik Lige prvaka gostovati kod sjajne njemačke momčadi – rukometnog kluba SG Flensburg – Handewitt.

Ova će utakmica, osim što čini priliku za bodove koji bi mogli biti od iznimne važnosti u daljnoj fazi natjecanja, biti posebno značajna i za novog našeg člana momčadi koji se u ime plavobijelog dresa bori s linije šest metara. Senjamin Burić, naime, u ovotjednoj će utakmici Lige prvaka po prvi puta zaigrati protiv svog brata blizanca Benjamina Burića koji je od ljeta 2018./2019. član narednog nam protivnika i aktualnog osvajača Bundeslige, Flensburga.

Za nas kao klub utakmica protiv Flensburga vrlo je važna. Nadam se da ćemo uspjeti zaustaviti njihovu brzu igru te da ćemo se na kraju vratiti doma s pozitivnim rezultatom. Utakmica je za mene posebna s obzirom na to da prvi put igram protiv brata blizanca i nadam se da ću ja bi taj koji će slaviti u prvoj našoj međusobnoj utakmici. Unaprijed se nećemo dogovarati o stvarima koje se tiču susreta, ali nadam se, ukoliko budem imao priliku, da ću zabiti gol, izjavio je Senjamin uoči utakmice.

Utakmica je na rasporedu za srijedu, 19. rujna, od 19 sati uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

  Povratak na sve vijesti