Zlatko Saračević: Ciljevi ostaju isti, usprkos ozljedama!
Objavljeno: 12. 02. 2018 - 3:04

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvije su važne utakmice.

Ovog utorka, 13. veljače, Lavovi će snage odmjeriti s doprvakom Makedonije, Metalurgom, u 14. kolu regionalne SEHA – Gazprom lige, a već ih u subotu, 17.veljače, očekuje dvoboj 12.kola EHF Lige prvaka, kada dočekuju francuskog doprvaka HBC Nantes.

Utakmica s Metalurgom započet će u 19:00 sati u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu, uz izravan prijenos na Areni Sport 2.

U trofejnoj sobi sportske dvorane Kutija šibica s početkom u 12:00 sati održala se konferencija za medije uoči sutrašnje utakmice s makedonskim doprvakom Metalurgom.

Novinarima su se obratili trener PPD Zagreba gospodin Zlatko Saračević, te vratar PPD Zagreba, Arian Jović

Zlatko Saračević, trener PPD Zagreba

"Sutra igramo s Metalurgom SEHA - Gazprom ligi. Danas ćemo imati jedan trening kako bismo pokušali pripremiti utakmicu. Ovo što se dogodilo s Vuglačem dogodilo se, tu se ništa ne može promijeniti. Pukla je tetiva pektoralisa u desnom ramenu koja je jako rijetka ozljeda, ne događa se u rukometu skoro nikada, možda nekada, ali to je ozljeda koja je češća kod bodybuildera ili dizača utega. Što je tu je, nema plakanja niti kukanja jer nemamo razloga ni vremena da iz toga tražimo nekakve alibije. Ciljevi ostaju isti. Dobro je što je atmosfera usprkos svemu ovome što se događalo dobra. Dečki odlično rade i netko će drugi morati zapeti.

Nekako ćemo morati kompenzirati taj nedostatak vanjskih igrača, a ostali će morati povući još više. Nema tu više nikakvog ni kukanja ni plakanja, tako je što je. Igramo protiv Metalurga, momčadi koja igra opušteno jer nemaju nekog imperativa u SEHA ligi, pa čak ni i u EHF Ligi prvaka. To su dečki koji treniraju, rade i traže svoju budućnost u Europi. Od Jaganjca, Kuzmanovskog, Jonovskog, pivotmena, jedna fina ekipica koja može igrati jako dobro. Vidjeli smo protiv Našica gdje su igrali izvrsno. Naš cilj se zna, igramo doma, moramo to dobiti. Samo o tome razmišljamo, a kad utakmica završi počet ćemo s pripremama za Nantes."

Arian Jović, vratar PPD Zagreba

"Stanje u ekipi je usprkos svemu dobro. Dečki su pozitivni. Presložit ćemo se, naći ćemo rješenja i nadomjestit ćemo ozlijeđene igrače to je sigurno, jer jednostavno moramo. Sada trebamo zapeti jer smo u najvažnijem dijelu sezone kada zaista trebamo stisnuti, pokazati da smo ekipa i mislim da će to sve dobro ispasti. Metalurg je definitivno nezgodna ekipa ako ih se olako shvati. Ako mi ne budemo pravi onda nam mogu i stvarati probleme, ali mislim da si mi to ne bismo smjeli dopustiti. Ne bi trebalo biti nekih prevelikih problema protiv njih. To je dobra momčad, mladi su i željni dokazivanja. Nemaju što izgubiti, tako da moramo biti ozbiljni. Moramo ići 100 posto na pobjedu te dati sve od sebe kao i svaku utakmicu."

  Povratak na sve vijesti