Domagoj Pavlović potpisao za MT Melsungen: Hvala Zagrebu na predivne četiri godine!
Objavljeno: 24. 04. 2018 - 9:28

Nakon četiri sezone provedene u rukometnom klubu Prvo plinarsko društvo Zagreb, hrvatski rukometni reprezentativac Domagoj Pavlović promijenit će sredinu.

Jedan od najpolivalentnijih igrača današnjice, koji se u redovima hrvatskog prvaka istaknuo kao odličan srednji vanjski, dogovorio je suradnju s njemačkim prvoligašem MT Melsungenom s kojim je potpisao ugovor na četiri godine.

Domagoj Pavlović imao je važeći ugovor s najboljim hrvatskim klubom do ljeta 2019., ali sve tri strane našle su zajednički jezik te je na trostrano zadovoljstvo dogovoren transfer ovog 25-godišnjeg rukometaša koji je karijeru započeo u redovima Ivanić Grada.

Pavlović je u karijeri još nastupao i za MRK Dugo Selo te Dubravu iz čijih je redova kao finalist Kupa 2014. godine pojačao snage PPD Zagreba.

U četiri sezone provedene u najtrofejnijem hrvatskom klubu Domagoj Pavlović osvojio je Kup i Prvenstvo Hrvatske u tri navrata, dva je puta igrao četvrtfinale EHF Lige prvaka, a u SEHA Gazprom ligi može se pohvaliti osvajanjem dvaju trećih, jednog četvrtog te ovogodišnjeg drugog mjesta.

U tjednu prije potpisa ugovora sa slavnim bundesligašem Pavlović je uvršten u najbolju sedmorku 7. Final Four turnira SEHA Gazprom lige.

  • Jako sam sretan što ću dobiti priliku zaigrati u najjačoj ligi na svijetu. Oduvijek mi je bila želja otići u Bundesligu i dobiti jasniju sliku o tome koliko rukometno vrijedim. Melsungen je jedna zdrava i perspektivna sredina, klub je sjajno uređen, a pri adaptaciji će mi sigurno puno značiti što me tamo čeka reprezentativni kolega Marino Marić. Rukometnom klubu Zagreb želim zahvaliti na predivne četiri godine provedene ovdje i svojim suigračima želim sve najbolje u sljedećoj sezoni – kazao je hrvatski rukometni reprezentativac i do 1. srpnja još uvijek rukometaš rukometnog kluba PPD Zagreb Domagoj Pavlović.

 

  • Domagoju želimo svu sreću u nastavku njegove karijere. On je sjajan igrač i odlična osoba i zaslužuje priliku da zaigra među najboljima. U četiri godine provedene kod nas pokazao je veliki profesionalizam i ostat će zapamćen kao igrač koji se nikada nije štedio i koji se uvijek bezrezervno davao za klub bez obzira o kojem je natjecanju ili utakmici bila riječ. Njegov odlazak u igračkom i ljudskom smislu nije lako nadoknaditi, ali Zagreb ide svojim putem i mi smo sigurni da smo pravilnim kadroviranjem momčadi, a tu u prvom redu mislim na dovođenje najboljih mladih igrača poput Davida Mandića i Filipa Vistoropa, napravili prave poteze koji će klubu osigurati svjetlu budućnost – kazao je povodom odlaska Domagoja Pavlovića glavni menadžer kluba Božidar Jović.

 

  • Mislim da je Domagoj napravio pravi izbor za svoj prvi inozemni klub. Melsungen je jedan manji njemački gradić, ali riječ je o sredini koja doslovce živi za rukomet i mislim da će se Domagoj tamo sjajno uklopiti. Klub je odlično posložen, sve je organizirano na vrhunskom nivou i što je najvažnije njihove ambicije rastu iz godine u godinu. Kada sam ja tamo igrao cilj je bio opstanak u ligi, nakon mog odlaska već su se počeli boriti za Europu, a ove im je godine cilj bio plasman u Ligu prvaka. Upravo iz tog razloga su i smijenili trenera jer im rezultati nisu bili u skladu s očekivanjima, ali dovođenjem sve većeg broja njemačkih reprezentativaca, a sada i našeg Domagoja Pavlovića poslali su jasnu poruku da će i sljedeće godine loviti jedno od mjesta koje bi ih odvelo u Ligu prvaka – kazao je trener vratar PPD Zagreba, bivši član MT Melsungena i svjetski prvak iz Portugala 2003. godine Mario Kelentrić.

Osim Marija Kelentrića koji je u MT Melsungenu proveo čak pet sezona, boje ovog bundesligaša nosio je i bivši hrvatski reprezentativac i član zlatne generacije iz Portugala i Atene Goran Šprem.

  Povratak na sve vijesti