Elverum pao u Areni za prvu ovosezonsku pobjedu Zagrebaša u Ligi prvaka
Objavljeno: 24. 11. 2019 - 10:21

U devetom kolu rukometne VELUX EHF Lige prvaka, PPD Zagreb je pred 2,300 navijača u Areni Zagreb stigao do svoje prve ovosezonske pobjede u najeltnijem europskom klupskom natjecanju svladavši norveški Elverum 30:27. Zagrebaše je sa osam pogodaka predvodio Damir Bičanić, a svoj su doprinos dali i vratari – Radivoje Ristanović sa deset obrana i Matej Ašanin sa dvije, ali ključne koje su odlučile susret.

Obje su momčadi susret otvorile čvrsto u obrani te se nitko nije uspio odvojiti na osjetniju prednost na samom početku. Zagrebaše je u napadu predvodio Damir Bičanić a kasnije, sa pozicije desnog vanjskog, i Zlatko Horvat dok je kod Elveruma četiri puta s linije sedam metara precizan bio Alexandre Blonz. Kvalitetno je susret otvorio i vratar gostiju, s kojim su 'Lavovi' u Norveškoj imali puno problema, Emil Kheri Imsgard koji je u prvih desetak minuta susreta obranio četiri lopte. Ipak, u zadnjih deset minuta prvog dijela Radivoje Ristanović skuplja nekoliko obrana, tranzicija Zagreba s Vlahom i Horvatom izgleda znatno bolje i Zagreb polako stvara prednost – osam minuta prije kraja prvog poluvremena po prvi puta +2 (11:9) a zatim šest minuta kasnije i +3 (15:12). Nakon prvih 30 minuta 16:13 uz po tri zgoditka Mandića, Horvata i Bičanića dok je s druge strane Blonz precizan bio pet puta.

Nakon nepunih pet minuta igre u drugom dijelu Zagrebaši prvi puta stižu i do +4 (19:15) međutim nakon toga ulaze u 'crnu rupu' te Elverum serijom 0:4 vraća stvari na početak i tjera trenera Vujovića da već nakon deset minuta igre u drugom dijelu iskoristi minutu odmora. Nedugo nakon Norvežani odlaze i na plus dva, ali Zagreb se uspijeva stabilizirati i u posljednih deset minuta utakmice ulaze poravnati s 24:24. Obrana Zagreba je u tom periodu funkcionirala dobro i 'Lavovi' nakon toga počinju dizati prednost da bi malo više od dvije minute prije posljednjeg sudačkog zvižduka David Mandić, nakon presječene lopte, pogodio s centra na prazan gol Norvežana i digao Arenu na noge. Za kraj izvanredna reakcija Mateja Ašanina na golu, pogodak Zlatka Horvata, pa gol Marina Šipića i 'zicer' Ašanina kao točka na 'i' prve Zagrebove ovosezonske pobjede u Ligi prvaka.

Zagreb je sa osam pogodaka predvodio Damir Bičanić dok je David Mandić dodao pet. Za Elverum sedam Gudjonsson, pet Blonz. U sljedećem kolu Zagreb putuje u Mađarsku na gostovanje kod PICK Szegeda.

PPD ZAGREB – ELVERUM 30:27 (16:13)

PPD ZAGREB: Ristanović 10 obrana, Ašanin 2 obrane; Šipić 3, Ereš 2, Vistorop 1, Mandić 5, Hrastnik, Stojnić 1, Horvat 4, Kosteski, Ravnić, Gadža 1, Hrstić 3, Bičanić 8 (4), Bećiri, Vlah 2. Trener Veselin Vujović.

ELVERUM: Imsgard 4 obrane, Fries 5 obrana; Linderud, Boysen, Westby 4, Sandell 4, Grondahl, Orsted, Burud, Langaas, Fredriksen 2, Elverhoy, Solstad 3, Gudjonsson 7, Blonz 5 (4), Henneberg 2. Trener Michael Apelgren.

IZJAVE NAKON SUSRETA:

Veselin Vujović, trener PPD Zagreba:

Elverum igra jako kvalitetan rukomet bez obzira na to što su jako mladi i ja im na tome čestitam. Odigrali smo dva dobra poluvremena uz onaj pad u drugom dijelu koji nam nije trebao. Međutim, na kraju smo pokazali odlučnost i timski duh i došli do važne pobjede te naravno zadržali barem minimalnu nadu za prolazak u drugi krug natjecanja.

Kristijan Bećiri, igrač PPD Zagreba:

U prvom poluvremenu smo bili jako dobri u obrani i zasluženo otišli na poluvrijeme s tri pogotka prednosti. Početkom drugog dijela Elverum je posložio neke stvari i preuzeli su vodstvo ali mi smo nakon toga odigrali kao prava momčad te na kraju preokrenuli utakmicu i stigli do važne pobjede.

Michael Apelgren, trener Elveruma:

Mnogo smo stvari danas radili dobro i kvalitetno i mogu reći da sam ponosan na svoju momčad. Međutim, u ključnim trenutcima, Zagreb je pokazao iskustvo i odnio pobjedu. Zadovoljni smo nastupom, mladi smo i treba nam iskustvo i uz ovakve utakmice možemo samo rasti.

Sigvaldi Bjorn Gudjonsson, igrač Elveruma:

Fizički zahtjevna utakmica. Sredinom drugog dijela uspijeli smo se odvojiti ali prednost nismo uspjeli zadržati do kraja. Veliko iskustvo u svakom slučaju, bez obzira na poraz.

  Povratak na sve vijesti