Gojun i Ćavar ususret Vinkovčana: Nametnuti se od početka i zadovoljni otputovati u Aalborg!
Objavljeno: 08. 02. 2024 - 10:10

Dva su dana ostala do početka drugog dijela natjecateljske sezone.

Rukometaši Zagreba u subotu će, naime, ugostiti Bjelin Spačvu iz Vinkovaca u 01. kolu Paket 24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske.

Najbolji će hrvatski rukometaši tako krenuti u rasplet uzbudljive sezone u kojoj ih očekuje borba za obranu titule na oba domaća fronta, kao i lov na osminu finala Machineseeker EHF Lige prvaka.

U najavi ove utakmice pomogli su nam naš kapetan i dokapetan Jakov Gojun, odnosno Davor Ćavar koji su za službene stranice kluba podijelili svoje očekivanja od subotnjeg susreta.

„Ekipa je spremna za nove izazove. Dobro smo odradili zimske pripreme i osim Zvonimira Srne svi smo spremni za subotu. Posebno mi je žao zbog njega, ali vjerujem da će nam se pridružiti za koji dan. Što se priprema tiče ispunili smo sve što je trener od nas tražio i vjerujem da će nam utakmica u subotu poslužiti kao jedan dobar uvod za ono što nas čeka u četvrtak u Aalborgu. Što se tipe Spačve mogu reći da su oni jedna korektna ekipa koju krasi borbenost. Imaju pravo da se uvijek nadaju, ali mi igramo u svojoj dvorani tako da vjerujem da rezultat ne bi trebao biti upitan niti jednog trenutka. Svaka utakmica nam je dobrodošla, posebno u kontekstu nastavka Lige prvaka, odnosno našeg glavnog cilja a to je prolazak skupine ove sezone“, poruka je našeg kapetana Jakova Gojuna.

„Spačva je povratkom u prvu ligu dokazala još jednom da im je tu i mjesto, odnosno da imaju kvalitetu. Plasmanom u Ligu za prvaka dokazali su da su konkurentni najboljim hrvatskim klubovima i da su svakako protivnik kojega treba uvijek shvatiti ozbiljno. Ipak, mi smo na domaćem terenu i uz pravi angažman vjerujem da ne bismo smjeli imati problema. Plan je da odmah pokažemo da smo bolji od njih, da se rano odvojimo te da u jednom mirnijem tonu rotiramo što veći broj igrača kako bi svi imali priliku zagrijati se za ono što nam slijedi u Danskoj. Ne trebaju nam tenzije u drugom poluvremenu, niti neki neizvjesni rezultati pri ulasku u završnicu i zato očekujem i vjerujem da ćemo se nametnuti od prve minute i da ćemo spremni i u dobrom raspoloženju otputovati u Aalborgu“, poručio je naš dokapetan Davor Ćavar.

Dvoboj Zagreba i Spačve na rasporedu je u 18.00 sati u sportskoj dvorani Trešnjevka, a ulaz je slobodan. 

  Povratak na sve vijesti