Horvat s istekom vremena za slavlje Zagrebaša nad Aalborgom!
Objavljeno: 22. 02. 2020 - 10:04

U predzadnjem kolu grupne faze ovosezonske EHF Lige prvaka, PPD Zagreb je u posljednjoj utakmici pred svojim navijačima u infarktnoj završnici stigao do pobjede 31:30 nad danskim Aalborgom. Ante Gadža predvodio je Zagreb sa devet pogodaka dok je Zlatko Horvat dodao sedam uključujući i odlučujući sedmerac za pobjedu sa istekom vremena.

Zagrebaši su danas pokazali jedno od svojih najboljih napadačkih izdanja u ovosezonskoj Ligi prvaka. Čak 16 puta pogodili su mrežu gostiju iz Danske u prvom dijelu. Po tri puta u strijelce su se upisali Šipić, Mandić, Gadža i Hrstić. Obrana nije bila tako dobra, puno je problema stvarao islandski reprezentativac Janus Dadi Smarason koji je u prvom poluvremenu pet puta zatresao mrežu 'Lavova' te se na poluvrijeme otišlo sa minimalnom prednošću domaćina (16:15).

Drugo poluvrijeme je nastavljeno u istom ritmu. Igralo se gol za gol uz, s obe strane, dobre napade i slabije obrane. Utakmica je ušla u triler završnicu – nešto više od minute prije posljednjeg sudačkog zvižduka rezultat je bio izjednačen 29:29. Ante Gadža je malo manje od pola minute prije kraja susreta doveo Zagrebaše u prednost i prisilio trenera gostiju na minutu odmora. U svom posljednjem napadu Aalborg je stigao do izjednačenja 30:30 preko Ellebaeka i kada se činilo kako je sve već gotovo Mollgaard je pretrčao kroz centar terena, omeo izvođenje lopte, zaradio crveni karton i omogućio Zlatku Horvatu da sa sedam metara donese Zagrebu nova dva boda.

Na kraju 31:30. Kod Zagreba devet pogodaka Ante Gadže te sedam Zlatka Horvata dok je za Aalborg sedam puta pogodio Janus Dadi Smarason. U posljednjem susretu grupne faze Lige prvaka Zagrebaši će tražiti čudo u Parizu protiv PSG-a koje ih, u slučaju poraza Celja PL, vodi u osminu-finala elitnog Europskog klupskog natjecanja.

PPD ZAGREB – AALBORG 31:30 (16:15)

PPD ZAGREB: Ristanović 6 obrana, Ašanin 1 obrana; Šipić 4, Ereš, Mrakovčić, Mandić 3, Božić Pavletić 1, Hrastnik 2, Srna, Stojnić, Horvat 7(4), Božović, Ravnić, Gadža 9, Hrstić 5, Bećiri. Trener Veselin Vujović.

AALBORG: Saeveraas 3 obrane, Aggefors 3 obrane; Jakobsen, Smarason 7, Sönnichsen, Barthold 4(2), Liaba, Magnusson 3, Saugstrup 4, Ellebaek 4, Marcher 4, Christiansen 1, Mollgaard 1, Juul-Jansen 2(2). Trener Stefan Madsen.

 

IZJAVE NAKON UTAKMICE

Veselin Vujović, trener PPD Zagreba:

Aalborg igra jako dobar rukomet. Ipak, moram čestitati svojim igračima na igri i činjenici da su postigli 31 gol. Ova pobjeda je za nas velika motivacija za sve što nas očekuje do kraja ove sezone. Želim Aalborgu svu sreću.

Ante Gadža, igrač PPD Zagreba:

Zadovoljni smo pobjedom. Utakmica je bila teška međutim na kraju smo preko Zlatka Horvata došli do nova dva boda i pobjede za naše navijače koji nas prate cijelu sezonu.

Stefan Madsen, trener Aalborga:

Zaslužena pobjeda Zagreba večeras. Nismo odigrali kako znamo i možemo, nedostajalo je snage. Imali smo priliku doći do vodstva i slaviti međutim nismo ju iskoristili i Zagreb je na kraju slavio.

Janus Dadi Smarason, igrač Aalborga:

Zagreb je bio pametniji s loptom, strpljiviji. Nismo bili dovoljno dobri danas, pogotovo sa igračem više. Teška utakmica u svakom slučaju, čestitam Zagrebu na pobjedi.

  Povratak na sve vijesti