Jandrić i Obrvan najavili Dubravu: Želja je da energetski i psihološki budemo na nivou!
Objavljeno: 18. 05. 2021 - 11:53

Nakon uvjerljivih pobjeda nad Varaždinom 1930 i Porečom, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb spremaju se za gostovanje u istočnom dijelu gradu.

Naime, iako su na otvaranju Paket 24 Premijer lige za prvaka Hrvatske igrali upravo s ekipom Dubrave, najbolji hrvatski rukometaši po drugi će puta odmjeriti snage s trećeplasiranom ekipom prvog dijela sezone zbog podosta izmijenjenog rasporeda, uzorkovanog prekidom prvenstva zbog pandemije virusa covid-19.

Drugi ovosezonski dvoboj PPD Zagreba i Dubrave na rasporedu je u srijedu, 19. svibnja  s početkom u 19.00 sati.

Dan uoči dvoboja utakmicu su za mrežnu stranicu kluba najavili trener prve ekipe Ivica Obrvan i vratar Todor Jandrić.

  • Nalazimo se u jednom ubrzanom ritmu. Igra se svaka tri dana do okončanja prvenstva. Kroz ove utakmice pokušavamo uhvatiti ritam i formu, dati priliku svim igračima da igraju kako bi što spremnije dočekali odlučujuće utakmice koje će najvjerojatnije biti s ekipom Nexea. Što se tiče dvoboja s Dubravom očekujem da igrači reagiraju slično kao i na protekle tri utakmice, sa Spačvom u Kupu kao i s Varaždinom i Porečom u prvenstvu. Svjestan sam da nije uvijek lako u tako kratkom vremenskom periodu dobiti isti impuls, ali očekujem od svojih igrača da budu energetski i psihološki na zadovoljavajućem nivou. Očekujem da protiv Dubrave pristup bude pravi i da svi zajedno s glavama budemo unutra od prve minute kako bismo mogli nastaviti s pobjedama, a što nam psihološki puno znači za nastavak prvenstva – kazao je u najavi utakmice trener PPD Zagreba Ivica Obrvan te se potom kratko osvrnuo i na zdravstveni karton svoje ekipe.
  • Trenutno nam je najveći minus što smo nakon utakmice ostali bez mladog Zvonimira Srne koji je osjetio bol u ramenu i kojega neće biti narednih desetak dana. To nam stvara određene probleme jer smo Zvonimira sjajno uklopili u nekakav naš sistem igre i sigurno je da će nam nedostajati. Što se tiče Mateja Hrstića njegov oporavak se odvija po planu, ali moramo čekati upute liječnika i vidjeti kada će se i pod kojim okolnostima Matej moći pridružiti punom snagom radu s prvom ekipom. Marina Šipića nažalost smo za ovu sezonu izgubili, a drugi su, na sreću, uglavnom ne ozlijeđeni i zdravi izuzev nekih sitnih prehlada, ozljedica ili viroza što ne bih ubrajao u nešto što je jako problematično – za kraj razgovora dodao je trener Obrvan.

 

A osim ostatka ekipe u polju, kroz posljednjih su se nekoliko utakmica u formi podigli i vratari. Radivoje Ristanović i Todor Jandrić su, primjerice, na zadnjoj utakmici s Porečom, kombinirano obranili 11 lopti, od čega čak četiri sedmerca.

Potonji je uz trenera Obrvana najavio utakmicu s Dubravom.

  • Prva utakmica s Dubravom nije bila nimalo lagana kao što to možda krajnji rezultat sugerira. Sjećam se da smo se dosta mučili u prvom poluvremenu te da smo tek u nastavku ušli u naš ritam i odradili posao do kraja. Tako da mislim da nas sutra očekuje velik izazov i da nam neće biti nimalo lako. U međuvremenu dosta je prošlo od tog dvoboja. Imali smo dugu stanku zbog korona virusa, a nakon što se natjecanje nastavilo ušli smo u jedan dobar ritam i pokazali protiv Spačve, Varaždina, a naročito Poreča da smo u sjajnoj formi. U međuvremenu su nam se vratili neki igrači koji su bili ozlijeđeni, a i oni koji su u tom periodu preboljeli koronu. Pomalo je teško igrati svaka tri dana nakon mjesec dana pauze bez utakmica, ali kako nama tako i drugima. Pauzu smo iskoristili najbolje što smo mogli da se pripremimo na ono što nas sada čeka i mislim da smo u tom periodu odradili dobar posao – poruka je Zagrebova vratara Todora Jandrića.
  Povratak na sve vijesti