Lavovi upisali nova tri boda na teškom gostovanju kod Velenja
Objavljeno: 08. 11. 2017 - 11:10

Photo credit: Jurij Kodrun

Regionalna sezona SEHA-Gazprom lige nakon reprezentativne pauze nastavlja svojim natjecateljskim putem. Sedmo kolo nam je tako donijelo teško gostovanje kod slovenskog Gorenja iz Velenja.  Trener Kasim Kamenica vodio je 18 igrača, ali su Mario Vuglač i Arian Jović uz Davida Miklavčiča  bodrili svoje Lavove s tribina Rdeče dvorane.

Lavovi su utakmicu otvorili golovima Žarka Markovića te Stipe Mandalinića (0:2), nakon čega slijedi buđenje Velenja zbog kojeg Kasim Kamenica u 21-oj minuti igranja pri rezultatu 9:7 traži minutu predaha za svoje igrače.

Nakon niti pune četiri minute igranja Željko Babić iskorištava svoju minute predaha. Prekršajem na Ovnicekom, Velenje Gorenje na liniju za sedam metara šalje Medveda, koji je u konačnici bio i precizan. Na “veliki odmor” domaćini idu s vodstvom od 14:12.

Drugo poluvrijeme otvara Žarko Marković, a pogotkom Tina Kontreca Zagreb dolazi u egal. Gol za golom igralo se cijelo drugo poluvrijeme. U samom finišu utakmice rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb ubacili su u petu brzinu te upisali četvrtu pobjedu na teškom gostovanju (23:25). 

Najbolji u redovima PPD Zagreba bio je Žarko Marković s devet pogodaka, a s pogotkom manje upisuje se Stipe Mandalinić.

U redovima domaće ekipe sa šest pogodaka i stopostotnim učinkom bio je Niko Medved.

Trener Kasim Kamenica i Urh Kastelic te Željko Babić i Rok Zaponošek nakon završetka utakmice prisustvovali su na konferenciji za novinare.

Kasim Kamenica: Ja sam znao gdje dolazimo i da dolazimo jednoj ambicioznoj ekipi koja je taktički vrlo obrazovana s dosta mladih igrača koji drže visoki ritam igre. Kada se tome doda da igrate protiv četiri igrača koje si do jučer trenirao, protiv trenera kojeg si trenirao to stvara jedan dodatni motiv. Sve to skupa je dalo draž utakmici. Mislim da je ključno bilo to što smo u drugom poluvremenu odigrali bolju obranu uz dosta strpljenja koja nas je na kraju dovela do teške pobjede. Čestitam kolegi Babiću i njegovoj ekipi na odličnoj igri i svojoj ekipi na pobjedi koja nam je veoma značajna u ovoj situaciji.

Urh Kastelic: Mislim da smo danas zasluženo pobijedili, Velenjčani su bili u dobrom zaletu zbog pobjeda iz EHF Lige prvake. Mi smo bili želji pobjede I znali smo da trebamo dati sve od sebe. U drugom poluvremenu smo igrali dobru obranu koju moramo stalno igrati. Čestitam ekipi Velenja za odličnu borbu i želim im svu sreću u daljnjem natjecanju.

Željko Babić: Prije svega čestitam treneru Kasimu, kao što je i sam rekao mom treneru. Puno sam od njega učio kao igrač, ali i kao trener. Zaslužena pobjeda Zagreba. Mislim da smo mi generalno igrali na svojoj razini, međutim Zagreb je jako dobro odigrao obranu u drugom poluvremenu. U napadu su bili jako disciplinirani. Odigrali smo dobru i hrabru utakmicu, ne trebamo tugovati. Zagreb ima svoje kvalitete te  je zasluženo pobijedio.

Lavovi se okreću EHF Ligi prvaka i pripremi za subotnji okršaj s aktualnim europskim prvakom Vardarom u zagrebačkoj Areni s početkom od 20:00 sati.

Velenje Gorenje – PPD Zagreb 23:25

Dvorana: Rdeča dvorana, 700 gledatelja

Suci: Mitrevski Dimitar, Todorovski Blagojce (MKD)

Delegat: Požežnik Janko (SLO)

Velenje Gorenje:  Ferlin 6 obrana, Zaponešek 5 obrana, Cehte 5, Medved 6, Haseljic, Ovnicek 2, Toskić 1, Drobez, Potočnik 1, Golcar 1, Markotić 1, Verdinek 2, Klec, Tajnik, Brumen 3, Pejović 1

PPD Zagreb: Skok 5 obrana, Kastelic 5 obrana, Ž.Marković 9, Mrakovčić, Lučin, Božić-Pavletić, Kontrec 1, Vori 1, D.Marković 3, Horvat 2, Šušnja, J.Valčić 1, T.Valčić, Mandalinić 8, Hrstić, Bičanić

  Povratak na sve vijesti