PPD Zagreb na turniru u Parizu brusi formu za početak nove sezone!
Objavljeno: 01. 09. 2016 - 7:23

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb posljednji je pripremni turnir uoči početka nove sezone. Predstojećeg vikenda naši će Lavovi tako braniti lani osvojenu titulu na prestižnom Marrane Challenge kupu koji se održava od 03. do 04. rujna u Parizu.

Trener Veselin Vujović tako će prvi puta ovog ljeta voditi svoju ekipu, a na pripremnom turniru u Francuskoj isprobat će i nova lica u dresu PPD Zagreba – slovenske reprezentativce Matevža Skoka, Davida Miklavčića i Darka Cingesara, kao i bivšeg kapetana hrvatske rukometne reprezentacije Igora Vorija i mladog Lovru Jotića.

Uz PPD Zagreba na turniru sudjeluje domaćin i organizator turnira HC Ivry, drugi francuski prvoligaš HC Dunkuerque, te aktualni prvak Švedske i protivnik naših Zagrebaša u ovogodišnjem izdanju EHF Lige prvaka – HC Kristianstad.

Hrvatski rukometni prvaci u subotu 03. rujna u polufinalnom će dvoboju odmjeriti snage s domaćinom Ivryijem, dok će se za drugo mjesto u finalu ogledati Dunkuerque i Kristianstad. Zagrebaši će svoju utakmicu igrati u gradiću Dreuxu, dok će se drugo polufinale igrati u gradiću Amiensu. U nedjelju 04. rujna utakmice za plasman održat će se u dvorani Georges Carpentiere u Parizu.

Na put u Francusku trener Vujović poveo je vratar Ivana Stevanovića i Matevža Skoka; lijeva krila Dobrivoja Markovića, Darka Cingesara i Lovru Šprema; desna krila Zlatka Horvata, Luku Rakovića i Josipa Ereša, pivote Igora Vorija i Tina Kontreca, srednje vanjske Josipa Valčića, Stefana Vujića i Lovru Jotića, lijeve vanjske Stipu Mandalinića, Tončija Valčića i Velka Markoskog, odnosno kao jedinog na poziciji desnog vanjskog Davida Miklavčića.

  Povratak na sve vijesti