Sjajni Mirko Alilović zaustavio Zagreb na putu do četvrtfinala Lige prvaka!
Objavljeno: 01. 04. 2017 - 10:47

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb završili su ovogodišnje natjecanje u EHF Ligi prvaka nakon što su i u uzvratnom susretu poraženi od aktualnih europskih viceprvaka Telekom Veszprema.

Nakon što su prije tjedan minimalno poraženi u zagrebačkoj Areni (22:23), hrvatski rukometni prvaci u uzvratu su izgubili rezultatom 29:19 (15:9).

Pred ispunjenom Veszprem Arenom najbolji hrvatski rukometaši pružili su dobar otpor na otvaranju utakmice, ali protiv najskuplje momčadi Europe to ovoga puta nije bilo dovoljno za senzaciju.

Trener PPD Zagreba Silvio Ivandija poveo je u Veszprem gotovo identičan sastav koji je tjedan dana ranije nastupio u Areni, a jedino je umjesto makedonskog reprezentativca Velka Markoskog u sastav uvrstio razigravača Stefana Vujića.

Trener mađarskog prvaka Xavi Sabate, pak, odlučio se za provjerenu kombinaciju pa je Telekom Veszprem nastupio u istom sastavu kao i tjedan ranije.

Dobro otvaranje utakmice i kasniji pad!

Usprkos tradicionalno gromoglasnoj i nadasve sjajnoj atmosferi koju su još jednom kreirali navijači Telekom Veszprema, rukometaši PPD Zagreba dobro su otvorili utakmicu te u 10. minuti imali vodstvo 2:3.

Nažalost nakon toga je uslijedio pad u igri zagrebaša čiji napad nije pronalazio rješenja za odličnu obranu europskih viceprvaka.

Uslijed sve češćih tehničkih grešaka hrvatskog prvaka domaćin je na krilima svojih krila – Španjolca Ugaldea i Slovenca Marguča – dolazio do lakih golova i tako do kraja poluvremena stvorio veliku prednost od šest razlike (15:9).

Kako će kasnije na konferenciji za medije objasniti strijelac pet pogodaka Gašper Marguč rukometaši Veszprema u svlačionici su se dogovorili da neće maknuti „nogu s gasa“ te da će nastojati pobijediti što većom razlikom.

Sjajna obrana na čelu s fantastičnim Mirkom Alilovićem u nastavku utakmice pobrinula se da se plus šest s poluvremena pretvori u velikih plus deset (29:19) na isteku vremena te da tako mađarski prvak s ukupnih plus 11 izbori plasman u četvrtfinale najelitnijeg klupskog natjecanja Europe.

Pobjeda, reći će kasnije pred novinarima trener Silvio Ivandija, sasvim zaslužena i možda i najbolje izdanje Veszprema ove sezone daju za pravo mađarskim navijačima da se i ove godine nadaju odlasku na završni turnir EHF Lige prvaka.

Sjajni Alilović zaustavio Zagreb!

Najbolji u redovima hrvatskog prvaka bili su David Miklavčić, Domagoj Pavlović i Zlatko Horvat s po tri gola. Ivan Stevanović u prvom je poluvremenu imao pet obrana (dva obranjena sedmerca), dok je Matevž Skok u nastavku skupio četiri obrane (jedan obranjen sedmerac) te zabio jedan pogodak.

Kod Veszprema najveće zasluge za pobjedu idu na račun fenomenalnog Mirka Alilovića koji se zaustavio na 16 obranjenih udaraca, dok su u napadačkom smislu prednjačili Ilić, Ugalde i Marguč s po pet golova.

Slijedi završni turnir SEHA Gazprom lige u Brestu!

Pred rukometašima PPD Zagreba nastup je na završnom turniru SEHA Gazprom lige koji se održava u bjeloruskom Brestu od 07. do 09. travnja, a na kojemu Lavovi u polufinalnom ogledu (petak, 07. travnja u 17.30 sati CET) igraju protiv makedonskog prvaka Vardara. U drugom polufinalu (20.00 sati CET) sastaju se domaćin Brest i aktualni osvajač natjecanja – Telekom Veszprem.

Dvoboj za treće mjesto na rasporedu je u nedjelju 09. travnja u 17.30 sati (CET), dok je početak finala predviđen za 20.00 sati (CET).

Telekom Veszprem – PPD Zagreb 29:19 (15:9)

Veszprem Arena: 5 000 gledatelja

Suci: Vaclav Horacek i Jiri Novotny (Češka)

Delegat: Gunnar Gunnarsson (Island)

Telekom Veszprem: Mikler, Alilović 16 obrana; Gulyas, Ivancsik 1, Schuch, Ilić 5, Palmarsson 3, Gajić 4, Nilsson 2, Nagy 1, Ugalde 5, Marguč 5(1), Rodriguez, Terzić, Sulić 2, Lekai 1

PPD Zagreb: Stevanović 3+2 obrane, Skok 3+1 obrane i 1 gol; Vujić, Kontrec 1, Vori 2, Cingesar 2, Šebetić 1, Marković 2(1), Horvat 3, Šušnja, Valčić J. 1, Jotić, Valčić T., Mandalinić, Miklavčić 3, Pavlović 3

  Povratak na sve vijesti