Slavlje u Sesvetama uz osam pogodaka Ivana Čupića
Objavljeno: 05. 04. 2023 - 8:34

U zaostalom susretu trećeg kola Paket 24 Premijer lige za prvaka, rukometaši PPD Zagreba su u srijedu navečer slavili u gostima protiv Sesveta 28:35. Zagrebaše je do pobjede predvodio Ivan Čupić sa osam pogodaka i tri asistencije, dok je Timur Dibirov postigao tek pogodak manje.

Bila je to od samog početka čvrsta utakmica u kojoj je glavnu riječ ipak vodio Zagreb, budući su Sesvete u vodstvu bile tek jednom, pri 3:2. 'Lavovi' i tu dobro reagiraju te već za nekoliko minuta serijom 3:0 stižu do vodstva 5:9. Do kraja prvog dijela Ivan Čupić ne griješi sa linije sedam metara, Luka Lovre Klarica zabija tri pogotka uz četiri asistencije, dok je Timur Dibirov neuhvatljiv u polu-kontri sa šest pogodaka i Zagrebaši na predah odlaze sa prednošću 16:20. Kod Sesveta u prvom dijelu po tri pogotka Patrika Hršaka, te Davora Gavrića.

Zagrebaši drugo poluvrijeme započinju kvalitetno, te na ulasku u posljednjih 15 minuta susreta imaju prednost od osam pogodaka razlike (23:31). Trener Slavko Goluža nakon toga dodatno rotira sastav i 'Lavovi' na samom kraju slave pobjedu 28:35. Ivan Čupić utakmicu je završio sa osam pogodaka i tri asistencije, dok je Timur Dibirov precizan bio sedam puta. Valja naglasiti i učinak Luke Lovre Klarice od pet pogodaka i isto toliko asistencija, kao i onaj Aleksa Kavčiča koji je asistirao pet puta, a precizan bio triput. Kod Sesvećana tri pogotka i šest asistencija iskusnog Ivana Dumenčića, dok je Zlatko Raužan precizan bio pet puta.

Iduća utakmica PPD Zagreba na rasporedu je 15. ovog mjeseca kada Zagrebaši u sklopu novog kola Paket 24 Premijer lige za prvaka dočekuju Sesvete.

Sesvete – PPD Zagreb 28:35 (16:20)

Sesvete: Perić 4 obrane , Purić 6 obrana; Čaprić 3, Krndelj 1, Jelovčić, Raužan 5, Dumenčić 3 (2), Vusić 1, Turčić 1, Hršak 3, Šuker 1, Zakić 1, Gavrić 4, Štrković, Finek 4, Lukačec 1. Trener Silvio Ivandija.
PPD Zagreb: Slavić 5 obrana, Panjtar 3 obrane; Ćavar 2, Faljić, Klarica 5, Gojun, Klis, Kraljević 1, Musa 1, Sirotić 3, Čupić 8 (5), Dibirov 7, Dodić 3, Kavčič 3, Leimeter 2, Grahovac. Trener Slavko Goluža. 

Izjave nakon utakmice:

Slavko Goluža, trener PPD Zagreba:

Čestitke mojim dečkima, ali čestitke i protivniku na izdanju danas ovdje. Dobro smo počeli utakmicu, pa napravili nekoliko grešaka, međutim kasnije smo se vratili uz dobru obranu. Iskoristili smo priliku da isprobamo neke nove opcije, na kraju pobijedili i mislim da je, bez obzira na nekoliko manjih crnih rupa koje su se dogodile, cilj ispunjen.

Stefan Dodić, igrač PPD Zagreba:

Odigrali smo kako smo se i dogovorili – znali smo da su Sesvete odlična momčad, i da moramo ući na dobar način u utakmicu. Eto na kraju pobjeda pred ovu malu stanku, i mislim da smo na pravi način zaključili ovaj dio sezone. U prvom poluvremenu smo bili malo sporiji, ali u drugom smo se probudili i zaključili utakmicu na pravi način. Momčad je u dobrom stanju, slijedi najvažniji dio sezone i smatram da u nama ima i snage i volje da na pravi način zaključimo ovu sezonu.  

  Povratak na sve vijesti