“Što reći? Ovo je čudo, ovi dečki su zaslužili osminu finala”
Objavljeno: 23. 02. 2024 - 10:37

Nakon veličanstvene pobjede nad Kolstadom u Trondheimu, rukometaši Zagreba našli su se korak bliže osmini finala Machineseeker EHF Lige prvaka.

U preostale dvije utakmice (PSG kod kuće 29. veljače / THW Kiel u gostima 06. ožujka) najboljim će hrvatskim rukometašima biti potreban jedan bod kako bi i matematički potvrdili osvajanje šestog mjesta u skupini A, čime bi se po prvi put nakon pet sezona našli u eliminacijskom dijelu najelitnijeg klupskog natjecanja Europe.

Nakon pobjede nad norveškim prvakom razgovarali smo s trenerom Andrijom Nikolićem, kapetanom Jakovom Gojunom i vratarem Matejom Mandićem.

"Što reći? Trebamo stvarno ove igrače, ovo je čudo, bez dva jako važna igrača odigrati ovako borbenu, discipliniranu i koncentriranu utakmicu... Kapa do poda, čestitke, zaslužili su biti i dalje u Ligi prvaka", poručio je trener Andrija Nikolić.

"Bilo je lijepo vidjeti hrvatske zastave u ovoj areni koja je bila prepuna, oni su dali svoj obol i pomogli nam. Pozivam navijače da nas u Zagrebu dođu podržati protiv Pariza, pokazali smo da možemo, da znamo, ovi dečki su zaslužili svaku podršku" , kazao je trener Nikolić.

Svesti Kolstad koji zabija preko 35 na 25, to je sjajna stvar.“Posebno smo zahvalni ljudima koji su nas ovdje u Trondheimu bodrili i sada očekujemo da protiv PSG dođu naši navijači, jer bit će to spektakl dolaze Karabatići, Prandi koji su osvojili europsko zlato“ , kazao je kapetan Jakov Gojun.

„Zaslužili smo osminu finala i da se pohvatamo s nekim pa i da izborimo prolaz u četvrtfinale. Bilo je nervoze, igrali smo dosta sporo, oni su fulali, mi smo odigrali sporo, koncentrirano i odvojili se i to je bilo to. Ovo je bila savršena utakmica kao pozivnica za PSG. Ova momčad ima srce, karakter i zašto da ne napunimo Arenu i da pokažemo tko je Zagreb i zašto je osvojio ovoliko bodova ove sezone“ , poručio je vratar Matej Mandić-

  Povratak na sve vijesti