Velikih +18 Zagreba u dvoboju s Izviđačem!
Objavljeno: 18. 08. 2021 - 8:27

Nakon što su na otvaranju 52. međunarodnog rukometnog TV turnira pobjednika Doboj 2021 bili bolji od slovenskog Kopera, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u drugoj su utakmici bili uspješniji i od bosanskohercegovačkog prvaka – rukometnog kluba Izviđač iz Ljubuškog.

Devetnaestorica pulena trenera Ivice Obrvana nadigrali su „Skaute“ rezultatom 40:22 (23:12).

Trener hrvatskog prvaka za ovaj dvoboj nije mogao računati na od ranije ozlijeđene Valentina Ravnića, Luku Mrakovčića i Filipa Perića, a u sastavu zbog viroze nije bilo niti mladog Paola Kraljevića.

O utakmici…

Premda će krajnji rezultat sugerirati drugačije, veliku su borbu rukometaši PPD Zagreba vodili s rivalima iz Ljubuškog u uvodnih 15-ak minuta utakmice.

Krenulo je idealno, serijom 3:0, međutim „Skauti“ uzvraćaju istom mjerom.

Raspoloženi Marinko Ševo na vratima Izviđača u uvodnoj je četvrtini utakmice skupio pet obrana i donekle držao glavu Skautima iznad vode.

Međutim, kada su Zagrebaši pronašli lijek za njega, prednost hrvatskih prvaka neumoljivo je krenula rasti.

Tako bilježimo 12:7 vodstvo PPD Zagreba nakon „projektila“ Sandra Obranovića u 20. minuti susreta.

Do poluvremena ta će prednost otići na velikih +9 (23:12), ponajviše zahvaljujući sjajnoj igri Zagrebove obrane te još boljem Dini Slaviću koji je sve to popratio s čitavim nizom obrana nakon kojih su, uglavnom, s lakoćom poentirali kapetan David Mandić, Vlado Matanović i Davor Ćavar.

U nastavku, pak, gledamo isti film samo se vodstvo najboljeg hrvatskog kluba sve više povećava.

U 36. minuti već je ogromnih +15 (28:13), a obrana na čelu s Jakovom Gojunom i s Dinom Slavićem na vratima ne popušta niti milimetra pa je trener bosanskohercegovačkog kluba Toni Čolina primoran pozvati svoju već drugu minutu predaha.

Uz sve raspoložene strijelce na Zagrebovoj strani nipošto ne smijemo zaboraviti rekonvalescenta Ivana Čupića koji je, baš kao i u prvoj utakmici s Koperom, ulazio sam na izvođenje sedmeraca. Treba li uopće naglašavati da je tu svoju zadaću odradio besprijekorno. Pet od pet večeras, sveukupno devet od devet!

U 45. minuti na semaforu stoji prednost Zagreba 31:15, a trener Ivica Obrvan priliku daje još jednom rekonvalescentu Marinu Šipiću, kao i mlađim igračima poput Karpa Sirotića, Zvonimira Srne, Adina Faljića i Edina Klisa.

Do konca susreta prednost PPD Zagreba otišla je do čak +18 (40:22), a od mladih se snaga u samoj završnici s nekoliko sjajnih pogodaka izvana iskazao Edin Klis.

Na kraju, sve pohvale za trenera Obrvana i njegovu družinu i premda zasluge ide kolektivu moramo ovdje izdvojiti večeras maestralnog Dina Slavića koji je susret završio s nestvarnih 21 obranu!

U petak sa Slogom, pa u subotu za plasman!

Na koncu još jedna zaslužena i uvjerljiva pobjeda hrvatskog prvaka na turniru u Doboju, na kojemu ih u skupini čeka još susret protiv domaće Sloge (petak 20. kolovoza u 19.15 sati), te naravno utakmica za plasman posljednjeg dana turnira, u subotu 21. kolovoza.

Izjave

Trener PPD Zagreb Ivica Obrvan:

Zadovoljan sam s načinom na koji je ekipa reagirala danas i s ovom uvjerljivom pobjedom. Izviđač je dobra ekipa, ali naša kvaliteta i širina na koncu su itekako došle do izražaja. Sretan sam i zbog toga što se sada nalazimo u fazi priprema gdje je umor već dosta prisutan i u tom svjetlu valja pohvaliti igrače zbog pristupa i jako dobro odrađene utakmice. Najvažnije jest da se nitko nije ozlijedio, a sutrašnji ćemo dan iskoristiti za rekuperaciju iako to neće biti bez aktivnosti.

Rukometaš PPD Zagreba Dino Slavić:

Čestitke Izviđaču na fer i korektnoj borbi. Naša kvaliteta vrlo je rano došla do izražaja, a mi si nismo dozvolili da se opustimo do samoga kraja. Velika i uvjerljiva pobjeda kakva nam je trebala, sve čestitke mojim suigračima na sjajno odigranoj utakmici, posebno u fazi obrane čime su i meni olakšali posao.

PPD Zagreb – Izviđač Ljubuški 40:22 (13:6)

PPD Zagreb: Slavić 21 obrana, Ivić; Šipić 1, Vistorop 1, Ćavar 8(1), Mandić 7, Faljić, Klarica 2, Gojun, Srna 1, Klis 6(1), Musa , Sirotić , Matanović 4, Čupić 5(5), Hrstić, Obranović 3, Leimeter, Grahovac 2

Trener: Ivica Obrvan

Izviđač: Herceg 2 obrane, Ševo 5 obrana; Lukenda 1, Alilović 3, Kos 4, Odak 1, Keso 4, Pavlović F. 1, Buntić, Bošković 3, Mišetić 1, Šaravanja, Pavlović I. 2, Ćeško 1, Medić, Bebek, Muhović 1, Suljević

Trener: Toni Čolina

  Povratak na sve vijesti