Zagrebaši pred Pelister: U Bitoli su svi imali problema, ali vjerujemo da možemo uzeti dva boda!
Objavljeno: 05. 12. 2023 - 6:14

Pred rukometašima Zagreba možda je i najvažnija utakmica ove polusezone. Naime, u četvrtak 07. prosinca gostovati će u Bitoli, gdje će s početkom u 18.45 sati (izravan prijenos na programu Arena Sport televizije) odmjeriti snage s Eurofarm Pelisterom.

Riječ je, da pojasnimo, o posljednjoj ekipi skupine A Machineseeker EHF Lige prvaka, momčadi koja još nije osvojila niti jedan bod, ali kako nam govore naši sugovornici stanje na tablici ne smije nas zavarati.

„Stanje na tablici ne opisuje njihovu kvalitetu, pogotovo kad igraju kod kuće. Osim Kolstada u prvom kolu niti jedna druga momčad nije lako pobijedila u Bitoli tako da i nas sigurno očekuje jedna teška utakmica. Dolje je teško igrati zbog same dvorane i navijača, ali pokušati ćemo se što bolje pripremiti jer nama su jako važna ta dva boda kako bi ostali u igri za prolazak skupine. Vjerujemo u sebe, vjerujemo u našu kvalitetu i vjerujemo da možemo pobijediti – kazao je u uvodu trener Zagreba Andrija Nikolić.

„U odnosu na prvu utakmicu u Zagrebu promijenili su trenera, ali sama igra je ostala većim dijelom ista. Ono što je drugačije jest dolazak Filipa Kuzmanovskog, jednog odličnog igrača koji im daje dosta ritma i koji sjajno vuče polukontru. Moramo biti koncentrirani u vraćanju u obranu. Što se ostatka ekipe tiče izdvojio bih dobar golmanski par i odličnog pivotmena. Atmosfera je možda i njihovo najjače oružje kada igraju u Bitoli i s time trebamo računati. Pokušavamo se kroz trening prilagoditi na sve uvjete, iako je naravno teško inscenirati baš sve što nas tamo očekuje. Trebat će nam hladne glave i mirnoća kako bismo ovo završili kako želimo – dodao je trener Nikolić te se potom osvrnuo i na zdravstveni karton naše ekipe.

„Ono što znamo sigurno u ovome trenutku jest da u Bitolu neće ići naš golman Aljaž Panjtar koji ima problema s okom i tu trebamo vidjeti što i kako dalje. Čekamo još uvijek Patryka Walczaka koji bi danas trebao prvi puta nakon te ozljede početi trenirati. Nadali smo se da će to biti ranije, ali eto tek je danas spreman da pokuša trenirati. On, dakle, nije u trenažnom procesu i danas ćemo odlučiti hoće li se priključiti ekipi za ovu utakmicu ili će ostati u Zagrebu raditi po posebnom programu – zaključio je trener Nikolić.

„Mislim da nas čeka jedno jako teško gostovanje. U Bitoli su velikih problema imali i Kiel i Kielce i Szeged. Oni se ne predaju ni kada gube 10 razlike, njihova publika im to jednostavno ne dozvoljava. Bez obzira na stanje na tablici moramo maksimalno ozbiljno ovo shvatiti. Uzeli smo neke bodove protiv favoriziranih protivnika, ali to sada moramo kapitalizirati pobjedom u Makedoniji. Ova utakmica može nam donijeti jako puno, eventualna pobjeda ostavlja nas u igri za osminu finala što i jest naš krajnji cilj – poručio je desni vanjski Zagreba Luka Lovre Klarica.  

„Za nas će ovo biti najteža utakmica ove polusezone. Oni su dobri kad igraju pred svojom publikom, a to što nemaju što za izgubiti samo ih čini još nezgodnijima. Očekujem čvrstu utakmicu, kao što je bilo i prvo poluvrijeme u Zagrebu. U Ligi prvaka nema loših ekipa, a trenutno stanje na tablici može zavarati i odati krivi dojam da je riječ o slabom suparniku. Mi ih izuzetno poštujemo, ali nadamo se i idemo po pobjedu koja bi bila nastavak jednog pozitivnog niza. Vjerujem da možemo uzeti dva boda ako ponovimo igre iz prošlih utakmica, a ponajviše ako ponovimo naše sjajne partije u obrani – zaključio je naš lijevi vanjski Miloš Kos

  Povratak na sve vijesti