Sjajni Zagrebaši tijesno poraženi u Szegedu
Objavljeno: 26. 10. 2023 - 8:43

U susretu šestog kola grupne faze Machineseeker EHF Lige prvaka, rukometaši Zagreba su u četvrtak navečer gostovali u mađarskom Szegedu. Nakon nevjerojatne utakmice i sjajnog izdanja, 'Lavovi' ipak ostaju 'kratki za gol' (27:26) i u Hrvatsku se vraćaju praznih ruku. Zagrebaše su danas napadački predvodili Miloš Kos sa pet pogodaka, te Luka Lovre Klarica i Timur Dibirov sa po četiri. Matej Mandić dodao je osam obrana.

Domaćini bolje otvaraju susret i stižu do prednosti od tri pogotka razlike koju igrači Nenada Šoštarića međutim brzo stižu i tokom ostatka prvog dijela izgledaju kao bolja momčad. Kruna boljeg izdanja bilo je i vodstvo od 13:15 na poluvremenu u koje Timur Dibirov ugrađuje četiri pogotka, dok su kod Szegeda po tri puta precizni bili Luka Stepančić i Dean Bombač. Sjajna je bila i obrana Zagrebaša koja je Szegedu dozvolila tek 10 pogodaka u 25 minuta.

Sjajnu utakmicu gledali smo i u drugom dijelu. Bilo je to taktičko nadmudrivanje dvije momčadi u kojem niti jedan sastav ne uspijeva doći do značajnije prednosti i privesti susret mirno kraju. 'Lavovi' su danas izgledali kao prava momčad – Kos je pogodio pet puta a Klarica dodao četiri. Aktivna su bila i krila – Dibirov tri, Čupić dva, kao i 'crta' – tri pogotka Walczaka. Svoj dio isporučio je između vratnica i Matej Mandić sa ukupno osam obrana uključujući i onu tek desetak sekundi prije kraja na +1 za Szeged koja je Zagrebašima otvorila priliku da pogotkom u posljednjem napadu stignu do velikog boda koji su po svemu prikazanom danas u Mađarskoj zaslužili. Ipak to se nije dogodilo – Szeged se uspio obraniti na taj način stigavši do svoje druge ovosezonske pobjede u Ligi prvaka (27:26). Goste su do pobjede napadački predvodili Luka Stepančić, Imanol Garciandia, te Miguel Martins sa po četiri pogotka.  

Sljedeća utakmica 'Lavova' na rasporedu je već u subotu kada Zagrebaši, u sklopu Paket 24 Premijer lige gostuju kod Moslavine, nakon čega slijedi reprezentativna stanka. U idućem susretu Machineseeker EHF Lige prvaka, rukometaši Zagreba će 16. studenog u Areni Zagreb ugostiti poljski Kielce.

Szeged - Zagreb 27:26 (13:15)

Szeged: Imsgard, Mikler 6 obrana; Stepančić 4, Bodo 1, Martins 4, Jelinić 3, Gaber 3, Šoštarić 2, Frimmel 2, Banhidi 1, Kalarash, Molina, Garciandia 4, Bombač 3, Mačkovšek, Szilagy. Trener Krisztian Karpati.

Zagreb: Panjtar, Mandić 9 obrana; Kos 5, Ćavar, Walczak 3, Faljić, Klarica 4, Gojun 1, Klis, Sirotić 1, Čupić 2, Dibirov 4, Kavčič 3, Glavaš 1, Cuni Morales 2, Suholežnik. Trener Nenad Šoštarić.

Izjave nakon utakmice: 

Nenad Šoštarić, trener Zagreba: 
Smatram da Szeged nije dobio ovu utakmicu danas, već smo ju mi izgubili. Izgubili smo ju tamo početkom drugog dijela kada smo olako prokockali prednost od 3-4 pogotka razlike. Iskreno mi je žao što je tako završilo, smatram da smo zavrijedili više, međutim ne zamjeram dečkima ništa jer mislim da su dali sve od sebe. Greške koje smo radili - ne smijemo više ponavljati, to je ono na što se moramo fokusirati, i u Zagrebu gledati da pobjedimo taj Szeged sa preko jedan razlike. Igrali smo srcem, u momentima kada smo trebalo malo usporiti smo ubrzavali i griješili, i kažem to je nešto na što se moramo fokusirati u budućnosti. Tehničke greške te prirode su jednostavno nešto što si ne smijemo dozvoljavati u ovakvim utakmicama. 

Jakov Gojun, igrač Zagreba: 

Sami smo sebe pobijedili. Imali smo sve u svojim rukama, međutim uvukla se nervoza, napravili smo tehničke greške i ponovno smo sami sebi presudili. Ne mogu reći da je Szeged bolja od nas, imali smo ih, pripremili smo se sjajno. Žao mi je, teško mi je govoriti nakon ovakve utakmice, međutim eto treba pronaći način da se uzdignemo nakon ovoga. 

  Povratak na sve vijesti