Zagrebu drugo mjesto humanitarnog Memorijalnog turnira Zvonimir Škerl!
Objavljeno: 15. 01. 2017 - 9:15

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u sklopu zimskog dijela priprema osvojili su 2. mjesto Memorijalnog turnira Zvonimir Škerl koji se održao u dvorani Muškog rukometnog kluba Kozala u Rijeci u subotu 14. siječnja.

Pobjeda nad Kozalom, poraz od Ribnice!

Nakon što su u polufinalnom dvoboju svladali domaćina – MRK Kozalu – rezultatom 39:27 (15:13), u finalnom su dvoboju poraženi od slovenskog predstavnika – rukometnog kluba Riko Ribnica – rezultatom 27:25 (16:11).

Slovenci su u prvoj utakmici dana slavili protiv riječkog Zameta s 34:30, a najpoznatiji kvarnerski klub u dvoboju za treće mjesto nadigrao je MRK Kozalu rezultatom 36:29.

Jubilarno izdanje humanitarnog karaktera!

I ove godine MRK Kozala organizirala je, uz pomoć 128. brigade HV-a, memorijalni turnir u spomen na svog kapetana Zvonimira Škerla, poginulog u domovinskom ratu. Okupili su organizatori na 25., ujedno i prvom seniorskom izdanju memorijala, respektabilne momčadi.

Pokal pobjednicima jubilarnog turnira uručio je Neven, sin pokojnog Zvonimira Škerla u spomen kojega MRK Kozala tradicionalno organizira turnir na kojemu su ove godine sudjelovale seniorske momčadi Ribnice, PPD Zagreba, Zameta i Kozale.

Najbolji igrač turnira bio je Patrik Leban (Ribnica) kojemu je nagradu uručio Alvaro Načinović, sportski direktor Kozale.

Turnir je imao humanitarni karakter, posjetitelji su donirali Socijalnu samoposlugu Rijeka.

Bez reprezentativaca i s deset juniora!

Zbog reprezentativnih obveza treneru Silviju Ivandiji, s kojim je u Poreč krenuo i stručni stožer u sastavu Vladimir Jelčić, Mario Kelentrić, Bojan Golub, Luka Panza, Damir Kajba i Slobodan Škorić, na raspolaganju nema hrvatskih reprezentativaca Tina Kontreca, Zlatka Horvata, Ivana Stevanovića, Stipe Mandalinića, Luke Šebetića i Lovre Jotića, slovenskog reprezentativnog trija Davida Miklavčića, Darka Cingesara i Matevža Skoka, kao i reprezentativca Makedonije Velka Markoskog.

Zimski dio priprema tako su došli odraditi Josip i Tonči Valčić, Leon Šušnja i Igor Vori, Stefan Vujić i Josip Ereš, Lovro Šprem i Dobrivoje Marković te rekonvalescent Domagoj Pavlović i vratar Arian Jović.

Iz redova druge momčadi najtrofejnijeg hrvatskog kluba njima su se pridružili Vito Bahtijarević i Leon Strbad, Filip Turčić i imenjak mu Curiš, pivot Marko Račić, vratari Ivan Panjan i Vladimir Gošić, kao i Bruno Negran te Daniel Vusić.

Najbolji hrvatski rukometaši u Poreču ostaju do nedjelje 22. siječnja, a u sklopu prvog dijela zimskih priprema predviđene su prijateljske utakmice s rukometnim klubovima Poreč i Umag.

  Povratak na sve vijesti