/nbsp;
Objavljeno: 13. 04. 2014 - 6:33

13.04.2014.

Nakon što ih je Vardar svladao u polufinalu SEHA Gazprom South Stream lige rezultatom 30:22 (12:10), rukometaši Croatia osiguranje Zagreba u utakmici za 3. mjesto odmjerili su snage sa slovačkim Tatran Prešovom. Protiv prvoplasirane ekipe regularnog dijela natjecanja igrači Borisa Dvoršeka upisali su pobjedu rezultatom 28:36(12:18) i osvojivši brončanu medalju ponovili veliki uspjeh iz prve reprezentativnim zvijezdama poput Ivana Balića, Marka Kopljara, te Manuela Štrleka na Final Fouru u zagrebačkoj Areni protiv istog su protivnika također stigli do 3. pozicije.

Što se tiče utakmice u Novom Sadu u sastavu zagrebaša u odnosu na susret s Vardarom nije bilo nanovo ozlijeđenog Stipe Mandalinića. Umjesto njega na popisu trenera Dvoršeka našao se mladi kružni napadač Teo Čorić. Kao i u prvoj utakmici, u sastavu nije bilo lijevog krila Lovre Mihića.

Utakmicu je na vratima otvorio hrvatski reprezentativni vratar Ivan Stevanović koji je u polufinalu s Vardarom skupio tri obrane. Na lijevom krilu prvi izbor stručnog stožera još je jednom bio sve bolji Antonijo Kovačević, dok se na kontra strani očekivano našao kapetan Zlatko Horvat. Vanjsku liniju predstavljali su Josip Valčić, Sandro Obranović i Luka Stepančić, dok se na mjestu kružnog napadača našao Ilija Brozović. U fazi obrane u igru je umjesto Obranovića ulazio najiskusniji zagrebaš – Tonči Valčić.

Tatran je susret otvorio s postavom Antl-Rabek-Pejović-Krištopans-Petro-Čip-Verkić. U fazi obrane umjesto Petra je ulazio Tumidalsky.

Uvodnih desetak minuta igralo se gol za gol. Poveo je Zagreb s 2:0 golovima Kovačevića i Brozovića, ali Tatran je ubrzo odgovorio preko Rabeka i Čipa. U tom periodu oba su golmana skupila po tri obrane, a nakon isključenja Brozovića u 7. minuti Slovaci su iz kontre stigli do prvog vodstva (6:5).

Drugo isključenje kod Zagreba zaradio je dokapetan Josip Valčić u 12. minuti nakon čega je Antl iz sedmerca doveo slovački sastav do nove minimalne prednosti (8:7). Ipak, već u sljedećem napadu Tonči Valčić, uz podignute sudačke ruke, donosi novo izjednačenje. Nakon četvrte obrane Stevanovića i još jednog izrađenog napada, Luka Stepančić u 15. minuti donosi Zagrebu novu prednost (8:9). U 16. minuti Rabek je zaradio prvo isključenje kod Tatrana, a kapetan Zlatko Horvat iz sedmerca po drugi puta odnosi hrvatskom sastavu prednost od dva pogotka razlike (8:10). Seriju od tri vezana pogotka za Zagreb nastavlja sjajno raspoloženi Sandro Obranović svojim trećim pogotkom u 17. minuti susreta i time primorava slovačkog trener Petra Hatalčika da pozove prvu minutu predaha. U toj fazi utakmice Luka Stepančić igrao je samo u napadu, dok ga je u obrani odmarao Mario Vuglač. Upravo u 20. minuti, prvi vodstvu Zagreba od 10:13, Mario Vuglač zaradio je treće isključenje u redovima hrvatskog prvaka.

Premda s igračem manje u 21. minuti zagrebaši prekrasnim cepelinom Horvata i Obranovića dolaze do novih +3 (11:14). U sljedećem napadu Slovaka Ivan Stevanović, uz podignute sudačke ruke, upisao je šestu obranu na šut Krištopansa, ali na drugoj strani je Svetislav Verkić obranio udarac Ilije Brozovića i tako je Zagreb propustio priliku prvi puta na susretu otići na plus četiri. Ipak, nakon sedme obrane Stevanovića zagrebaši su reprizirali prethodnu akciju, te je Brozović na prekrasnu asistenciju Josipa Valčića postigao svoj treći pogodak. Da se Tatranu loše piše vidjelo se već u sljedećem napadu kada je iz jedne polukontre Tonči Valčić odveo Zagreb na velikih +5 (11:16). U posljednjih sedam minuta susreta umjesto Antonija Kovačevića u igri je Lovro Šprem, dok je kapetana Horvata zamijenio Jerko Matulić.

U drugoj polovici prvog poluvremena Zagrebova obrana na čelu sa sjajno raspoloženim Stevanovićem nije dopuštala Slovacima da stignu do lakih pogodaka, a kada Zagreb igra tako čvrstu obranu onda uslijede i lako golovi iz kontri i polukontri. U 26. minuti još jednim pogotkom iz polukontre Leon Šušnja, koji je u međuvremenu ušao umjesto Brozovića, postiže svoj prvi pogodak za najveću prednost hrvatskog sastava 11:17. Petr Hatalčik u tom je trenutku i drugi puta zatražio minutu predaha.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Verkić je obranio sedmerac Matuliću, ali ovaj uzima odbijenu loptu i postiže pogodak za konačni rezultat prvog poluvremena i vodstvo Zagreba od 12:18.

Nastavak Zagreb otvara u sastavu Stevanović-Šprem-Horvat-Brozović-J. Valčić-Obranović-Stepančić. U fazi obrane umjesto Obranovića ulazi Tonči Valčić. Kod Tatrana na vratima je Jakub Krupa, a igrači u polju su Urban-Antl-Krištopans-Krok-Petro-Pejović.

Krupa otvara poluvrijeme s dvije obrane Stepančiću, a Tatran dva puta iz kontre preko Tomaša Urbana smanjuje zaostatak na 15:19. Umjesto Stepančića u igru ulazi najbolji pojedinac Zagreba iz polufinalnog susreta – Mario Vuglač.

Sa sjajnom izvedbom nastavlja Sandro Obranović koji je do 36. minute upisao svoj šesti pogodak, a pritom je stigao i dva puta asistirati Mariju Vuglaču. U istoj minuti u igru se umjesto Lovre Šprema vratio Antonijo Kovačević.

Do 40. minute Zagreb održava prednost s poluvremena (18:24), a trener Dvoršek u napadu daje priliku Vuglaču koji odgovara s tri pogotka. U napadačkom dijelu od tog trenutka sudjeluje i Teo Čorić, dok ga u obrani mijenja Tonči Valčić. Zagreb nastavlja s visokom razinom igre u obrani, a rezultat toga so nove uspješno izvedene kontre i polukontre. Već u 45. minuti prednost hrvatskog prvaka narasla je na 20:28, a trener Tatrana Hatalčik morao je pozvati i treću minutu predaha. Do 45. minute fantastični Sandro Obranović skupio je devet pogodaka, dok je Ivan Stevanović upisao 13 obrana.

Do 53. minute prednost Zagreba narasla je ogromnih deset pogodaka razlike (23:33), a svoju utakmicu karijere nastavio je Sandro Obranović koji je do tog trenutka skupio 10 golova. U posljednjim sedam minuta trener Dvoršek iz igre je izvadio Stepančića i Josipa Valčića, te dao priliku Luki Šebetiću i Josipu Šandrku. Također, na vratima je umjesto odličnog Stevanovića mladi Filip Ivić.

Do konca susreta ritam je malo popustio, a konačni rezultat glasio je 28:36 za Zagreb.

CO Zagreb: Stevanović 16 obrana, Ivić 1 obrana; Brozović 4, Stepančić 4, Matulić 1, Šprem 3, Čorić 1, Šebetić, Horvat 2, Šušnja 1, Šandrk, J. Valčić 2, T. Valčić 2, Obranović 11, Vuglač 3, Kovačević 2

Tatran Prešov: Krupa 12 obrana, Verkić 4 obrane; Rabek 6, Hrstka, Krok 1, Krištopans 6, Sadovy 1, Radčenko 1, Tumidalsky, Urban 2, Čip 2,Guzy 2, Pejović 2, Krzyzstofik, Antl 5, Petro

IMG_6406IMG_6393IMG_6388IMG_6383IMG_6377IMG_6374

  Povratak na sve vijesti