/nbsp;
Objavljeno: 11. 04. 2014 - 8:37

11.04.2014.

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba u Novom Sadu, u dopola ispunjenoj dvorani Spens, polufinalnom utakmicom s makedonskim prvakom Vardarom otvorili su Final Four SEHA Gazprom South Stream lige. U prvom polufinalnom susretu 3. izdanja završnog turnira SEHA GSS lige snage su odmjerila dosadašnja dva osvajača regionalnog natjecanja. U reprizi prošlogodišnjeg finala iz Skoplja ljubitelji rukometa još su jednom svjedočili vrhunskoj sportskoj izvedbi obiju momčadi. Konačnu pobjedu i plasman u finale SEHA GSS lige na koncu je izborio Vardar svladavši CO Zagreb rezultatom 22:30 (10:12).

Trener rukometaša Croatia osiguranje Zagreba Boris Dvoršek u polufinalnoj utakmici nije skidao lijevo krilo Lovru Mihića i kružnog napadača Tea Čorića, dok su priliku da zaigraju u za Zagreb najvažnijoj utakmici sezone dobili netom oporavljeni lijevi vanjski Stipe Mandalinić i lakše ozlijeđeni Sandro Obranović.

S druge strane trener rukometnog kluba Vardar Raul Gonzales u sastav nije uvrstio ruskog reprezentativca Alekseja Rastvorceva, dok se na parketu našao lakše ozlijeđeni Timur Dibirov.

Zagreb je utakmicu otvorio u sastavu Stevanović-Kovačević-J.Valčić-Obranović-Stepančić-Brozović-Horvat, dok su u fazi obrane umjesto Stepančića i Obranovića ulazili T. Valčić i Mario Vuglač. Makedonski je, pak, sastav utakmicu započeo u sastavu Milić-Brumen-Marković-Karačić-Lazarov-Chipurin-Petrić, a u fazi obrane umjesto Karačića i Lazarova ulaze Kozlina i Abutović.

Utakmicu pogotkom iz kontre otvara Antonijo Kovačević, a Vardar svoj prvi pogodak postiže u 5. minuti preko Petrića. To je ujedeno bilo i jedino vodstvo Zagreba. Igralo se gol za gol sve do 12. minute kada je rezultat bio 4:4, a nakon toga je uslijedio pad rukometaša Zagreba uz niz tehničkih pogrešaka i promašenih prilika. U 20. minuti vodio je makedonski sastav rezultatom 10:4, ali Zagreb je ulaskom Filipa Ivića i uz četiri pogotka Luke Stepančića do poluvremena uspio smanjiti zaostatak na još uvijek dohvatljivih 10:12.

Nakon odigranih 30 minuta prvi je strijelac Zagreba s četiri pogotka bio desni vanjski Luka Stepančić, dok su po dva gola postigli kapetan Zlatko Horvat i Mario Vuglač. U prvom poluvremenu Ivan Stevanović je branio uvodnih 20-ak minuta i u tom periodu skupio tri obrane. U posljednjih desetak minuta prvog dijela utakmice Filip Ivić je skupio pet obrana uz jedan obranjeni sedmerac Timuru Dibirovu.

Kod Vardara je na poluvremenu najbolji bio Matjaž Brumen s tri gola, dok su svaki po dva dodali Vladimir Petrić, Dobrivoje Marković i Filip Lazarov. Strahinja Milić branio je čitavo poluvrijeme i skupio pet obrana.

U nastavku Vardar kreće furiozno uz tri gola Karačića i tri vezane obrane Strahinje Milića. Uz dva isključenja kod Zagreba rade Makedonci seriju 4:0, te u 35. minuti imaju po drugi puta vodstvo od +6 (10:16). U nastavku prvi pogodak za Zagreb postiže Stipe Mandalinić u 36. minuti, a do isteka 40. minute imao je Zagreb šesto isključenje. U tom periodu igre kod Zagreba je sjajan bio Filip Ivić koji je do 45. minute skupio 11 obrana. U napadu su zabijali Mandalinić i Vuglač, a zaostatak Zagreba u 45. minuti smanjio se na -2 (17:19). Posljednji put Zagreb je bio na -2 (19:21) u 48. minuti, ali tada Vardar serijom 4:0 rješava pitanje pobjednika.

Nažalost, Zagreb ovoga puta nije imao snage za preokret te do konca susreta nije uspio dostići prednost makedonskog prvaka. Vardar je na kraju zasluženo slavio rezultatom 30:22.

Najbolji u redovima Croatia osigurane Zagreba bio je Mario Vuglač sa šest pogodaka, četiri je dodao Luka Stepančić, dok su kapetan Zlatko Horvat i Stipe Mandalinić zabili svaki po tri gola. Filip Ivić skupio je 11 obrana, dok je Ivan Stevanović dodao njih tri.

U redovima pobjednika posebno nadahnut bio je Igor Karačić s osam golova, dok je Luka Raković dodao njih četiri. Strahinja Milić je skupio 13 obrana.

Rukometni klub Croatia osiguranje Zagreb u nedjelju u 16.00 sati igrat će utakmicu za treće mjesto protiv lošijeg iz ogleda Brest Meshkova i Tatran Prešova, dok će rukometni klub Vardar čekati svog protivnika i priliku da po drugi puta osvoji SEHA GSS ligu u 18.30.

CO Zagreb: Stevanović 3 obrane, Ivić 11 obrana; Brozović 1, Stepančić 4, Matulić, Šprem, Šebetić, Horvat 3, Šušnja, Šandrk, J. Valčić 1, T. Valčić, Mandalinić 3, Obranović 2, Vuglač 6, Kovačević 1

Vardar: Malumbres, Milić 13 obrana, Angelov; Kozlina, Pribak 2, Toskić 2, Raković 4, Petrić 2, Marković 3, Karačić 8, Djushebaev, Abutović, Lazarov 2, Dibirov 2, Brumen 3, Chipurin 1

IMG_4656

  Povratak na sve vijesti