Dvoršek: U Novi Sad idemo obraniti naslov prvaka! Stevanović: Vardar je favorit, ali samo na papiru!
Objavljeno: 09. 04. 2014 - 2:57

09.04.2014.

Pred rukometašima Croatia osiguranje Zagreba završni je turnir SEHA Gazprom South Stream lige. Final Four na kojemu će igrači Borisa Dvoršeka kao aktualni prvaci braniti lani osvojenu titulu na rasporedu je od 11. do 13. travnja u Novom Sadu (dvorana Spens). Na konferenciji za medije koja se održala u srijedu 09. travnja u klupskim prostorijama završnicu regionalnog natjecanja najavili su trener rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb Boris Dvoršek i vratar Ivan Stevanović.

  • Imali smo gotovo mjesec dana od zadnje natjecateljske utakmice i smatram da smo kvalitetno odradili ove mini pripreme. Dečki su fenomenalno trenirali u Poreču, a nakon toga su odradili i dvije kvalitetne prijateljske utakmice s Mariborom. Žao mi je tek što nismo bili kompletni u tim susretima jer su nam falili reprezentativci, kao i tada ozlijeđeni Tonči Valčić i Stipe Mandalinić. Mislim da smo se dobro osvježili regenerirali, te da smo u dvobojima s Mariborom podigli razinu forme. Ovi zadnji treninzi u Kutiji šibica poslužili su kao stavljanje glazure, odnosno da ispravimo sve one sitne greške koje smo ranije običavali raditi – kazao je u uvodu trener rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb Boris Dvoršek.
  • Najvažnije je da smo svi zdravi i da u Umag putuje svih 18 igrača. Stipe Mandalinić je počeo s treninzima u subotu i fizički se osjeća dobro. On neće biti sto posto spreman, ali sigurno je da će u određenim dionicama moći dati svoj obol. Sandro Obranović, pak, muku muči s ozljedom trbušnog zida. Nažalost, riječ je o ozljedi takve prirode da mu u ovome trenutku jedino operativni zahvat može pomoći. Mi smo u dogovoru s liječnicima, fizioterapeutima i samim Sandrom odlučili prolongirati tu operaciju za kraj sezone. Sandro je čvrst momak i stisnuti će zube na ovom Final Fouru. Svi ostali fizički su apsolutno zdravi i spretni. Mali je, međutim, problem s dvojicom juniora Mihićem i Šebetićem koji se s reprezentacijom nisu uspjeli plasirati na Europsko i Svjetsko prvenstvo, te su shodno tome stigli natrag u klub poprilično razočarani. Kao suprotnost tomu imamo situaciju s A reprezentativcima koji su se s turnira u Švicarskoj vratili sjajno raspoloženi. Stevanović je tamo bio ponajbolji igrač i sada puca od samopouzdanja, dok su Matulić i Šprem još jednom pokazali da su igrači na koje reprezentacija u budućnosti može računati – dodao je Dvoršek, a potom je prokomentirao i protivnika u polufinalu.
  • Vardar je odlično posložena momčad s kvalitetnim pojedincima na svakoj poziciji. Tu što su izbacili europskog prvaka Hamburga u Ligi prvaka dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Njihov forte je zgusnuta 6-0 obrana koju je trener Raul Gonzales usavršio još dok je bio pomoćnik Talantu Dujšebajevu u Ciudad Realu i danas ju je vrlo vješto implementirao u igru Makedonaca. Motor momčadi je Igor Karačić koji s malim Dujšebajevim voli ulaziti u široka križanja i premda nemaju izrazitog šutera vrlo su opasni izvana. Treba dodati da je njihova velika snaga i napad s krila otkuda često završavaju akcije. Kao slabost bih naveo njihovo vraćanje u obranu s dvije izmjene obrana-napad i to je nešto što moramo znati iskoristiti. Trebamo im što više gurati loptu u leđa i tako doći do što većeg broja lakih pogodaka – zaključio je trener Dvoršek.


IMG_5771

Vratar rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb i hrvatske rukometne reprezentacija Ivan Stevanović dodao je kako smatra da je Vardar favorit broj 1, ali i naveo niz okolnosti zbog kojih bi zagrebaši mogli iz tog susreta izaći kao pobjednici.

  • Nemam što dodati trenerovim opservacijama, vrlo je jasno da je riječ o iznimno moćnoj ekipi koja je na svakoj poziciji pokrivena s dva kvalitetna igrača. Ipak, treba uzeti u obzir da mi igramo podjednako dobro kod kuće i na strani, dok su oni pretežito domaćinska ekipa. Vjerujem kako bi zbog velikog broj vojvođanskih Hrvata huk s tribina mogao biti na našoj strani. Također, valja uzeti u obzir da je samo tjedan dana kasnije pred Vardarom povijesna utakmica u Flensburgu u kojoj će Makedonci imati priliku izboriti Final Four Lige prvaka. Sigurno da su oni igrački kvalitetnija momčad, ali ako mi s pravim pristupom uđemo u tu utakmicu i ako ih jednom agresivnom obranom zadržimo na primjerice 25 pogodaka onda ćemo imati šansu za plasman u finale – zaključio je Stevanović.


Prvi polufinalni susret između rukometnih klubova CO Zagreb i Vardar na rasporedu je u petak 11. travnja s početkom u 18.00 sati uz izravan prijenos na HRT-u. U drugom polufinalu, koje je na rasporedu istoga dana s početkom u 20.30 sati, susrest će se rukometni klubovi Brest Meshkov i Tatran Prešov.

Susret za treće mjesto na rasporedu je u nedjelju 13. travnja s početkom u 16.00 sati, dok se finale igra u 18.30.

IMG_5775

  Povratak na sve vijesti