14 obrana Mandića i 6 golova Dibirova za drugu pobjedu Zagreba nad Nexeom!
Objavljeno: 05. 05. 2024 - 6:50

I desetu pobjedu u nizu ostvarili su rukometaši Zagreba, nakon što su u najvećem derbiju hrvatskog rukometa bili uvjerljivi protiv rukometaša Nexe Našica.

Dvoboj dva najveća hrvatska kluba završen je pobjedom domaćina i to rezultatom 24:18 (13:9).

Ovom pobjedom najbolji su hrvatski rukometaši stigli do četiri, od šest potrebnih bodova ne bi li obranili naslov prvaka Hrvatske. Sljedeća utakmica u razigravanju za prvaka na rasporedu je 22. svibnja također u Kutiji šibica.

Trener Andrija Nikolić za ovu utakmicu nije mogao računati na od ranije ozlijeđene Yoela Cunija Moralesa, Paola Kraljevića i Davora Ćavara, a dvoboj su s tribina odgledali i Edin Klis, Aljaž Panjtar i Maksimilijan Molc.

Kod Nexea nije bilo suspendiranih Marka Bezjaka i Aljaža Velkavrha.

O utakmici……

Pogotkom kapetana Jakova Gojuna otvoren je još jedan derbi hrvatskog rukometa, a domaćini su od prve minute nametnuli svoj ritam i pokazali da ne žele dopustiti da ova utakmica u bilo kojem trenutku uđe u rezultatsku neizvjesnost.

Da su u boljoj formi, a generalno i da igraju kvalitetniji rukomet ove sezone, rukometaši Zagreba nastavili su pokazivati kroz ostatak susreta.

Pogotkom Luke Lovre Klarica za 5:2 u 7. minuti Zagreb prvi puta ima +3, a deset minuta kasnije, nakon što je Ivan Čupić uspješno realizirao sedmerac, na semaforu je i visokih +5 (10:5) za hrvatske rukometne prvake.

Imao je Zagreb i sedam pogodaka prednosti (12:7) u 22. minuti, ali završnica prvog poluvremena ipak je pripala rukometašima iz Našica.

Do konca susreta, hrvatski su rukometni viceprvaci uspjeli smanjiti zaostatak na za njih, ipak, prihvatljivijih 13:9.

U nastavku susreta Zagreb je opet bolji, ali niti Našičani se ne predaju.

U 35. minuti Adin Faljić pogađa za 15:10 vodstvo Zagreba, ali Nexe ubrzo hvata priključak preko Marka Račića i Predraga Vejina.

Do kraja utakmice igralo se čvrsto u obrani na obje strane, s dosta promašenih zicera i sedmeraca također na obje strane.

Zagreb je u nekoliko navrata odlazio na maksimalnih plus sedam, a na koncu je susret završio s 24:18 u korist najboljeg hrvatskog kluba.

Najbolji u redovima Zagreba bili su Timur Dibirov sa šest, odnosno Luka Lovre Klarica i Filip Glavaš s po pet četiri pogotka.

Matej Mandić je briljirao s čak 14 obranjenih lopti.

Kod Našičana je Adir Cohen postigao četiri gola, dok su Manuel Štrlek i Predrag Vejin postigli po tri pogotka. Dominik Kuzmanović je imao 11 obrana. 

Završnica Kupa Hrvatske!

Pred rukometašima Zagreba nastup je na završnici Kupa Hrvatske, koja će se održati u Poreču od 15. do 18. svibnja.

Najbolji hrvatski rukometaši u polufinalu će odmjeriti snage s ekipom Spačve iz Vinkovaca (četvrtak, 16. svibnja u 19.30), dok će se u drugom polufinalu sastati ekipa Nexe Našica i Sesveta.

RK Zagreb – RK Nexe 24:18 (13:9)

SD Trešnjevka: 1 000 gledatelja

Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na moru)

Delegat: Robert Kober (Zagreb)

RK Nexe: Kuzmanović 11 obrana, Car, Radovanović; Račić 1, Bakić, Vejin 3, Marguč, Sršen, Jotić 2, Štrlek 3, Moslavac, Tomić 2, Cenić 1, Cohen 4, Melić 2, Pribetić

Trener: Krešo Ivanković

RK Zagreb: Grbavac, Mandić 14 obrana; Kos 2, Walczak, Faljić 2, Klarica 4, Gojun 2, Srna 1, Horvat, Sirotić, Čupić 2, Dibirov 6, Franković, Kavčić 1, Glavaš 4, Suholežnik

Trener: Andrija Nikolić

  Povratak na sve vijesti