Roko Trivković i Toni Matošević su novi Zagrebaši!
Objavljeno: 08. 05. 2024 - 11:00

Uprava rukometnog kluba Zagreb neumorno radi na sastavljanju prve ekipe za novu natjecateljsku sezonu, a najnovija pojačanja najboljeg hrvatskog kluba su mladi vratar Toni Matošević i ponajbolji pivot Paket24 Premijer lige Roko Trivković.

Roko Trivković

Ovaj 26-godišnji Splićanin posljednjih se godina prometnuo u jednog od najboljih kružnih napadača hrvatske lige.

Čak 196 centimetara visoki i 100 kilograma teški kružni napadač zapeo je za oko brojnim klubovima u Hrvatskoj i inozemstvu, ali u Zagrebu su promptno reagirali i ovim potpisom dodatno pojačali konkurenciju na crti.

„Dolazak u Zagreb za mene je velik iskorak i ogromna prilika za napredak u karijeri. Vidi se i sa strane kohezija koju ekipa ima ove sezone, što je zasluga trenera i igrača, i veseli me što ću imati priliku postati dio ove priče. Većinu igrača poznajem preko parketa, a od Adina Faljića i Patryka Walczacka koji igraju na mojoj poziciji mislim da mogu puno naučiti. Mogućnost igranja u Ligi prvaka ostvarenje je jednog rukometnog sna, a samo sudjelovanje će me sigurno učiniti boljim igračem. Volio bih da ostvarimo što više pobjeda na svim poljima i da nadmašimo i ovogodišnji sjajan rezultat koji su dečki ostvarili. Ako nas zdravlje posluži, uopće ne sumnjam u uspjeh naše ekipe.“

Toni Matošević

I premda se isprva bavio nogometom u sina legendarnog Valtera Matoševića presudili su rukometni geni.

Ovaj 199 centimetara visoki i 76 kilograma teški mladi vratar osvajač je i svjetske brončane medalje s U19 reprezentacijom Hrvatske.

U Zagreb dolazi biti treći vratar, iza Ante Grbavca i Mateja Mandića, ali s obzirom na sve kvalitete koje je već pokazao uopće ne treba dvojiti kako će i spomenutom dvojcu uskoro biti prava konkurencija.

„Osjećaj je fenomenalan. Biti dio Zagreba za mene je ogroman korak u karijeri i prilika za napredak. Ante Grbavac i Matej Mandić su sjajni vratari, pratim ih i znam da mogu puno naučiti od njih i od trenera Ariana Jovića. Otac je imao velik utjecaj na mene, samim time što me je od malih nogu poticao da se bavim sportom. Na kraju sam postao i golman poput njega i mogu reći da mi je on velika podrška. Što se Zagreba tiče znam da klub ima velike ambicije, a dolaskom ovdje i moje su iste. Želim osvojiti duplu krunu u Hrvatskoj i nadam se iskoraku u Ligi prvaka.“

  Povratak na sve vijesti