15 obrana Dine Slavića u porazu od Magdeburga
Objavljeno: 22. 02. 2023 - 10:59

U utakmici 13. kola rukometne Machineseeker EHF Lige prvaka, rukometaši PPD Zagreba su u srijedu navečer u zagrebačkoj Areni ugostili aktualne prvake Njemačke, momčad Magdeburga. Na kraju 25:31 u korist momčadi iz Magdeburga koju je do pobjede predvodio Nizozemac Kay Smits. Kod Zagrebaša 15 obrana Dine Slavića te šest pogodaka Ivana Čupića.

Od samog početka utakmica je bila rezultatski izjednačena. Obe momčadi inzistiraju na čvrstoj obrani i tranziciji gdje prednjače s jedne strane Kay Smits i Lukas Mertens, a s druge Zvonimir Srna i Stefan Dodić. Zagrebaši su i na postavljenu obranu pronalazili rješenja međutim obrambeni dio je od samog početka bio problem. Rukometaši Magdeburga sjajno su pronalazili rupe u obrani Zagreba i na kraju otišli na odmor sa +2 (14:16). Kod Zagrebaša šest pogodaka Ivana Čupića koji je izvodio udarce sa sedam metara te po tri Zvonimira Srne i Stefana Dodića. Kod Magdeburga četiri pogotka Kay Smitsa te po tri Lucasa Meistera i Lukas Mertensa.

Na početku drugog dijela nastavlja se istim tempom međutim sredinom drugog poluvremena Magdeburg diže tempo – obrana je bolja, Portner brani nekoliko čistih prilika i gosti serijom pogodaka stižu do +6 (20:26). Ulaskom iskusnog Poljaka Piotra Chrapkowskog obrana je bolja dok se u tranziciji sjajnom Kay Smitsu i Lukasu Mertensu pridružuje i Tim Hornke. Trener Slavko Goluža do kraja rotira sastav, pokušava s Karpom Sirotićem, nekoliko pogodaka u nizu zabija i Davor Ćavar, međutim Magdeburg se više ne da uloviti i gosti iz Njemačke na kraju stižu do pobjede 25:31. Goste su do pobjede predvodili Kay Smitrs sa devet i Lukas Mertens sa sedam pogodaka. Kod Zagrebaša čak 15 obrana Dine Slavića, šest pogodaka Ivana Čupića i po četiri Davora Ćavara te Zvonimira Srne.

Iduća utakmica PPD Zagreba na rasporedu je već u nedjelju kada Zagrebaši gostuju u Portugalu, u zaostaloj utakmici 12. kola Machineseeker EHF Lige prvaka dok samo par dana nakon igraju i posljednju utakmicu grupne faze u Danskoj protiv GOG-a.

PPD ZAGREB – MAGDEBURG 25:31 (14:16)

PPD ZAGREB: Slavić 15 obrana, Mandić; Ćavar 4, Klarica 2, Gojun, Srna 4, Klis, Kraljević, Musa 2, Sirotić 1, Čupić 6, Dibirov 1, Dodić 3, Kavčič 2, Leimeter, Grahovac. Trener Slavko Goluža.

MAGDEBURG: Jensen, Portner 11 obrana; Meister 3, Chrapkowski 1, Lipovina, Musche, Kristjansson 3, Hornke 4, Kloor, Weber 1, Mertens 7, O'Sullivan, Bezjak, Smits 9, Damgaard, Bergendahl 3. Trener Bennet Wiegert.

Izjave nakon utakmice:

Slavko Goluža, trener PPD Zagreba:

Naravno da si ne možeš dozvoliti ovoliko promašenih prilika, promašenih sedmeraca i izgubljenih lopti ukoliko želiš slaviti protiv momčadi kao što je Magdeburg. Imaju sjajnu, iskusnu momčad i jednostavno smo morali reagirati bolje u tim ključnim trenutcima. Ideja je bila natjerati ih da napadaju široke pozicije, međutim nismo u tome uspjeli. Teško je igrati protiv tako agresivnih napadačkih bekova, Portner je bio na razini i na kraju je ishod takav kakav je. Nismo uspjeli pritisnuti ih u napadačkoj tranziciji gdje smo isto imali šansu i sada nam preostaje iskoristiti što je bolje moguće ovih nekoliko slobodnih dana koji su ispred nas da se pripremimo za ogled u Portugalu.

Davor Ćavar, igrač PPD Zagreba:
Htjeli smo pobijediti danas međutim, kao što je i trener naglasio, jednostavno nismo bili pravi u tim odlučujućim trenutcima. Moramo nastaviti raditi i spremati se za ono što slijedi.
 

  Povratak na sve vijesti