Čupić i Goluža: Nije lako uzeti bodove u gostima, ali želimo se vratiti s osmijehom na licima!
Objavljeno: 25. 02. 2023 - 1:13

Nakon što su u prvom pokušaju zapeli u zračnoj luci u Frankfurtu, a potom se preko Splita vratili do Zagreba, najbolji hrvatski rukometaši osam su se dana kasnije ipak nekako domogli Porta.

Zanimljivo, u originalnom terminu utakmice u drugi najveći grad Portugala stigla je njihova prtljaga ali ne i oni sami, da bi ovoga puta stvari zapele u Frankfurtu dok su rukometaši ipak stigli na odredište.

Bilo kako bilo, dan uoči dvoboja u kojemu će rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb tražiti bod ili dva kako bi potvrdili plasman u osminu finala EHF Machineseeker Lige prvaka, nakon treninga u Dragao Areni razgovarali smo s trenerom najboljeg hrvatskog kluba Slavkom Golužom i desnim krilom Ivanom Čupićem.

  • Iza nas je dugačak put, odradili smo manji trening da se makar preznojimo i imali smo jedan radni sastanak. Nije bilo previše vremena, kako nama tako i Portu koji je imao zahtjevnu utakmicu u Veszpremu. Vremena nema puno, ali moramo biti maksimalno fokusirani na izvedbu. Moramo biti precizni, borbeni i rastrčani. Njih krasi jedna jako dobra igra sedam na šest, koju su uostalom pokazali i protiv Veszprema. Mi znamo koliko vrijedimo i ako budemo na visokom nivou možemo se vratiti u Zagreb s osmijehom na licima – poručio je trener PPD Zagreba Slavko Goluža.
  • Moram priznati da smo nakon onog prvog neuspjelog pokušaja dolaska u Porto pomalo i puhali na hladno. Na kraju su neke torbe zapele, ali uspjeli smo odraditi trening i to je najvažnije. Sutra nas čeka meč lopta, znamo svi što nam znači utakmica protiv Porta i eventualna pobjeda. Prošlo je već puno vremena otkako je Zagreb prošao dalje iz skupine Lige prvaka i zato je ovo za nas finale. Ja bih rekao da je ovo jedan projekt na kojemu rade svi u klubu, a koji za cilj osim plasmana među najbolje ima i to da dovedemo ljude u Arenu Zagreb u čemu smo, smatram, u zadnje dvije utakmice polučili rezultat. Nije lako u današnjoj Ligi prvaka očekivati bodove u gostima, ali vjerujem da mi to možemo sutra ostvariti – kazao je Ivan Čupić.

Dvoboj PPD Zagreba i FC Porta, podsjetimo, na rasporedu je u nedjelju 26. veljače s početkom u 18.45 prema hrvatskom vremenu. Ovaj susret možete pratiti na programu Arena Sport televizije.

  Povratak na sve vijesti