/nbsp;
Objavljeno: 20. 01. 2010 - 10:42

HRVATSKA rukometna reprezentacija slavodobitno je okončala prvi dan Europskog prvenstva u Austriji. Unatoč suprotnim prognozama raznoraznih stručnjaka i sumnjama kako smjena generacije nije napravljena na mogući način, puleni Line Červara još su jednom dokazali kako se trudom i zalaganjem može nadoknaditi eventualni nedostatak iskustva i kvalitete.

 
Dio mladih snaga (svakako Štrlek koji je sa pet sjajnih golova opravdao svoj enormni potencijal) pokazao je da se na njih s pravom može računati, a dio stare garde da još uvijek nadohvat ruke ima prezentacije koje donose rukometna odličja. Ponajprije se to odnosi na Ivana Balića, koji sve više podsjeća na one stare dane, te Dragu Vukovića, koji je pokazao da može i mora biti motor ove reprezentacije. Igrač utakmice u hrvatsku je pobjedu ugradio sedam golova…

“Igrali smo sjajno, kako mladi igrači, tako i stari, i jako mi je drago što smo tako dobro funkcionirali danas. Također sam sretan zbog svoje reprezentacije, ali nije to ništa posebno, potrefilo se. Ma sav je posao napravio Ivano Balić, uz njega je užitak igrati i sve se čini puno lakše. Da, znali smo da će ova utakmica biti teška, ali bili smo jako disciplinirani do samoga kraja, hladne glave ušli smo u finiš i pobjeda nije mogla izostati. Treba svakako pohvaliti i Mirka Alilovića. On je bio naprosto sjajan, ubio ih je”, rekao je Vuković nakon utakmice.

Alilović: Ovakvim načinom igre i s ovolikom količinom borbe možemo puno na EP-u

Mirko Alilović zaista je bio sjajan i s gotovo dvadeset obrana uništio Norvežane. Skupio je šest obrana više od norveškog lisca Egea, dovoljno za ovu vrijednu pobjedu…

“Sve čestitke momcima. Kao što i sami znate, prije početka prvenstva govorilo se kako ćemo od Norveške izgubiti sa deset razlike, kako ćemo ispasti već u prvom krugu. Sretan sam upravo zbog toga što smo pobijedili Norvešku i svima dokazali da možemo. U svakom slučaju, ovakvim načinom igre i s ovolikom količinom borbe možemo puno na ovom prvenstvu. Dali smo uistinu sve od sebe od prve do posljednje minute”, rekao je Alilović.

“Da, navijači su bili sjajni i zahvaljujem im na podršci bez koje danas ne bismo mogli do ove pobjede. Pozivam ih da u što većem broju dođu i na ostale utakmice, siguran sam da ih nećemo razočarati”, dodao je.

Balić: Hrvatski navijači stvarno su ludi

Ivano je netradicionalno bio jako raspoložen za suradnju s medijima. I on je svjestan da se zapaženim reprezentativnim nastupima vratio na velika vrata…

“Iako se zna da je prvi susret uvijek težak, napravili smo nešto za pamćenje. Mladi su se borili kao lavovi, dali su sve od sebe i ovo je zaslužena pobjeda. Odigrali smo vrlo dobru obranu i, što je najvažnije, do samoga kraja bili pametni i strpljivi. U svakom slučaju, možemo biti vrlo zadovoljni današnjom prezentacijom”, rekao je Ivano, komentiravši potom novu Červarovu taktičku varijantu kada s igračem manje igramo bez vratara: “Ma ništa posebno, samo moramo puno više i brže trčati kad se vraćamo u obranu. To je sve, a izgleda da nam za sada ide.”

“Atmosfera? Atmosfera je bila sjajna, hrvatski navijači stvarno su ludi i uvijek stvore fantastičnu atmosferu u kojoj je užitak igrati. Što se tiče Ukrajine, čvrsti su i mlate se kao ludi. Mislim da moramo biti još pokretljiviji u obrani i napadu protiv njih, inače bismo mogli imati dosta problema. Nadam se samo da ćemo igrati sve bolje što turnir bude odmicao”, dodao je srednji vanjski naše reprezentacije.

Loke: Znali smo da će se sve odlučivati u posljednjih pet minuta, a tu je prevladalo iskustvo Hrvata

Na koncu, čuli smo i razmišljanja protivničkog tabora, kružnog napadača RK Zagreba Norvežanina Franka Lokea…

“Očekivali smo da će ovo biti teška i neizvjesna utakmica do samoga kraja, a takvom se i pokazala, sve je odlučivalo posljednjih pet minuta, a tu su se bolje snašli Hrvati, čije je iskustvo prevladalo. Ništa, u preostale dvije utakmice moramo pobijediti kako bismo bar djelomično nadoknadili ovaj poraz”, rekao je Loke. (index.hr)

  Povratak na sve vijesti