Červar: Zagreb zasluženo slavio! Vujović: Metalurg je nezgodan, nije ih lako nadigrati!
Objavljeno: 11. 10. 2016 - 9:05

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u Sutinskim su vrelima ugostili skopski Metalurg. Dvoboj hrvatskog prvaka i makedonskog doprvaka odigran je u sklopu 06. kola SEHA Gazprom lige, a na koncu je slavio naš predstavnik rezultatom 29:20 (13:10).

Više o samoj utakmici možete pročitati OVDJE.

Fotogaleriju sa spomenutog dvoboja potražiti na OVDJE.

Na konferenciji za medije govorili u trener Metalurga Lino Červar, trener PPD Zagreba Veselin Vujović i strijelac tri pogotka Lovro Jotić.

Dopustite da odmah na početku čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi i da im poželim sve najbolje u subotu protiv Meshkova i u nastavku natjecanja u EHF Ligi prvaka. Mi smo u prvom poluvremenu brojnim tehničkim greškama usprkos stajali na terenu čisto pristojno i mislim da smo u tom periodu igre u skladu s vlastitim mogućnostima pružili dobar otpor favoriziranom domaćinu. U nastavku nam je pala koncentracije što je Zagreb odlično iskoristio i na koncu stekao uvjerljivu prednost. Još jednom sve čestitke domaćinu na pobjedi – poručio je na konferenciji za medije trener Metalurga Lino Červar.

Hvala Linu na biranim riječima. Ja mogu biti zadovoljan kako su moji igrači odigrali danas, posebno u svjetlu činjenice da Metalurg iza sebe u SEHA Gazprom ligi ima jako teške utakmice i da su protiv puno jačih protivnika gubili samo za gol, a pritom su barem jednom, po mom mišljenju, bili i oštećeni. Također, slična je situacija i u Ligi prvaka i zapravo u svim natjecanjima u kojima igra ekipa trener Červara. Oni mogu izgubiti, ali ih nitko nije nadigrao ili u sportskom smislu razbio. Oni su jako težak i nezgodan protivnik, jedna jako disciplinirana i dobro organizirana ekipa. Mi smo danas dobro trčali, posebno u nastavku, a moram i pohvaliti raspoloženog Skoka na golu. Ovdje prisutni Jotić dobro je vukao tu polukontru i nekako je pozitivan utjecaj cijele utakmice i nadam se da će nam to biti dobar vjetar u leđa za subotu i Ligu prvaka premda moram ovdje naglasiti da će nama do neke optimalne forme trebati još dosta vremena. Gostima želim sve najbolje u SEHA Gazprom ligi i EHF Ligi prvaka – poručio je trener PPD Zagreba Veselin Vujović.

Dopustite da se prvo zahvalim Metalurgu na fer i korektnoj utakmici i da im i ja sa svoje strane poželim svu sreću u nastavku svih daljnjih natjecanja. Što se nas tiče trebala nam je jedna ovakva, u prvom redu prava borbena utakmica. Mislim da možemo biti zadovoljni jer smo dobro odigrali, a pritom smo mi mlađi malo povukli kako bi se ipak oni stariji kvalitetnije odmorili za subotu i Meshkov. Prostora za napredak ima još puno kako u napadu, tako i u obrani. Nije to još uvijek onaj Zagreb od lani, ali vjerujem i nadam se da ćemo uskoro popraviti kako formu, tako i rezultate – kazao je na konferenciji za medije srednji vanjski PPD Zagreba Lovro Jotić.

Hrvatski rukometni prvaci u subotu 15. listopada u zagrebačkoj će Areni ugostiti bjeloruski Meshkov Brest. Početak tog dvoboja predviđen je za 20.00 sati, a više informacija o ulaznicama pročitajte OVDJE.

  Povratak na sve vijesti