Zagreb napunio mrežu Metalurga! Debitirao Igor Vujić
Objavljeno: 11. 10. 2016 - 7:57

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u utorak 11. listopada u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu stigli su do četvrte ovosezonske pobjede u sklopu natjecanja SEHA Gazprom lige. Protivnik je bio skopski Metalurg, a puleni Veselina Vujovića odradili su dobar posao i tako nakon našičkog Nexea i velenjskog Gorenja stigli i do treće domaće pobjede ove sezone.

Nakon 60 minuta vrlo zanimljivog dvoboja u kojemu hrvatski rukometni prvaci nisu dopustili da ih rivali iz Makedonije u svom poznatom stilu uspavaju, konačni rezultat glasio je 29:20 (13:10) u korist PPD Zagreba.

Briljirao Skok, napadački odlično odigrao Kontrec!

Trener Vujović za ovu je utakmicu odlučio dati poštedu veteranu Tončiju Valčiću, a u sastavu se nisu našli niti Luka Raković, Domagoj Pavlović (ozljeda), Ivan Stevanović, Lovro Šprem i Leon  Šušnja (ozljeda). Prvi puta u dresu PPD Zagreba gledali smo Igora Vujića - Stefanova četiri godine starija brata, a nakon gostovanja u Ljubuškom drugu je priliku ove sezone dobio perspektivni mladi vratar Arian Jović.

Hrvatski rukometni prvaci od prve su minute zagospodarili terenom Sutinskih vrela pa je prednost našeg predstavnika već u prvom poluvremenu išla i do +5, a na odmor s otišlo s 13:10. Nastavak je donio i nastavak dominacije „bijelih“, a svakako valja izdvojiti napadački učinak Tina Kontreca i Stipe Mandalinića sa po pet pogodaka, dok je na golu s 14 obrana briljirao Matevž Skok. Konačni rezultat 29:20 za PPD Zagreb.

Pošteda za one iskusnije, prilika za one mlađe!

Uz uvjerljivu pobjedu (Metalurg primio najviše golova ove sezone) trener Vujović je prema planu uspio i odmoriti neke igrače poput kapetana Zlatka Horvata i dokapetana Josipa Valčića, kao i kružnog  napadača Igora Vorija. Spomenuti trojac na današnjoj je utakmici imao manju minutažu te bi sada svježi trebali dočekati Meshkov Brest.

Uz osvojena tri vrijedna boda svakako treba reći i da je ovaj dvoboj poslužio kao uvertira za subotu i 04. kolo EHF Lige prvaka kada u zagrebačkoj Areni gostuje bjeloruski Meshkov Brest, a taj dvoboj na rasporedu je u subotu s početkom u 20.00 sati.

PPD Zagreb – Metalurg 29:20 (13:10)

RK PPD Zagreb: Skok 14 obrana, Jović 1 obrana; Ereš 2, I. Vujić 3, S. Vujić 2, Kontrec 5, Vori, Cingesar, Šebetić 3, Marković 3, Horvat 1, J. Valčić, Jotić 3, Mandalinić 5, Miklavčić 2, Markoski

RK Metalurg: Tomovski, Arsić 7 obrana; Drogrishki, Mladenović, Kosteski 5, Obradović 4, Kuzmanovski, Dragaš 5, Jugurinovski, Nelovski, Taleski 2, Velkovski, Brajović 1, Peshevski 3, Palevski, Arsenovski

Sutinska vrela: 800 gledatelja

Suci: Brunovski i Čanda (Slovačka)

  Povratak na sve vijesti