Čupić pred Nexe: ‘Ulog je velik, ali vjerujem da ćemo u Našicama napraviti novi korak prema tituli!’
Objavljeno: 06. 05. 2023 - 2:49

U posljednjem kolu regularnog dijela sezone Paket 24 Premijer lige za prvaka, rukometaši PPD Zagreba će u nedjelju u 20.00 sati gostovati kod našičkog Nexe-a.

U dosadašnjem tijeku Paket 24 Premijer lige za prvaka, Zagrebaši imaju devet pobjeda iz devet susreta, uključujući i slavlje 30:25 u 'Kutiji šibica' protiv Našičana. Nexe s druge strane ima osam pobjeda iz devet susreta. Eventualnom pobjedom u Našicama, 'Lavovi' bi došli na tek jedan korak od osvajanja nove, 31. titule prvaka Hrvatske, obzirom da po završetku regularnog dijela sezone, dvije momčadi s vrha tablice igraju do tri pobjede.

Momčad PPD Zagreba trenutno odrađuje mini pripreme u Slavonskom Brodu za susret protiv Nexea. Utakmicu koja je na rasporedu u nedjelju u 20.00 sati uz izravni prijenos na Sportskoj televiziji, iz Slavonskog Broda najavili su trener Slavko Goluža, te Ivan Čupić.

Slavko Goluža, trener PPD Zagreba:
Planove koje smo zacrtali za ovu utakmicu, što se tiče priprema, polako i ostvarujemo. Vrijeme koristimo za analizu, kako momčadske tako i individualne sastanke. Respektiramo momčad Nexea, međutim naravno puni fokus je na nama. Cilj je čim bolje ući u susret, biti pravi od početka. Nekoliko igrača se oporavlja, vjerojatno ćemo ih moći koristiti protiv momčadi iz Našica tako da se, mogu reći, dobro pripremamo. Što se tiče prošlogodišnjeg poraza u Našicama, to je svakako sada iza nas, ne razmišljamo o tome i samo gledamo prema naprijed. Moramo biti praktični, odigrati maksimalno i gledati samo prema svom cilju.

Ivan Čupić, igrač PPD Zagreba:

Uvijek nezgodno gostovanje u Našicama. Ulog je velik, imamo prednost iz prve utakmice, međutim jasno je kako želimo čim prije doći do te druge pobjede, 'breaka' na gostujućem terenu, i na korak od nove titule. Smatram da smo spremni, dva tjedna kvalitetnog rada su iza nas i svi smo potpuno fokusirani na taj susret u nedjelju. Unatoč određenim problemima s ozljedama s kojima se nosimo, smatram da ako budemo pravi imamo kvalitetu stići do nova dva boda. Bez obzira na poraz od Sesveta u četvrtfinalu Kupa koji im se dogodio prije nekoliko dana, vjerujem da nas očekuje jako dobra atmosfera.

  Povratak na sve vijesti