Vedran Šupuković predsjednik Udruženja sportskih klubova HGK
Objavljeno: 04. 05. 2023 - 5:31

U četvrtak je u Zagrebu osnovano Udruženje sportskih klubova HGK s ciljem unaprjeđenja procesa financiranja hrvatskog sporta na klupskoj razini. Osnivanje udruženja klubova podržao je i Hrvatski olimpijski odbor obzirom da smatraju, kako je naglasio Siniša Krajač glavni tajnik HOO-a, kako sportski klubovi svakako predstavljaju bazu iz koje se crpe reprezentativci koji onda na sjajan način predstavljaju svoju zemlju na međunarodnim natjecanjima, te je tu klupsku bazu potrebno pomagati – prvenstveno financijski, ali i pružanjem potpore inicijativama kao što je ova.

Za predsjednika Udruženja sportskih klubova HGK izabran je direktor RK PPD Zagreb Vedran Šupuković, dok su podpredsjednicima postali Dino Bošnjaković (KK Cibona), te Branimir Kos ispred Hrvatske gospodarske komore.

''Ovu inicijativu pokrenuli smo kako bismo na državnoj razini povezali sportske klubove te im omogućili da, uz potporu HGK, jasno artikuliraju teme od iznimne važnosti za funkcioniranje klupskog sporta. Sve klubove karakterizira neadekvatna struktura prihoda, odnosno ovisnost o pojedinim segmentima prihoda, visoka razina fiksnih rashoda, te visoka varijabilnost prihoda. Cilj je tražiti rješenja financiranja klupskog sporta jer je riječ o gorućem problemu u funkcioniranju klubova, te je sve veći problem vidljiv i na reprezentativnoj razini obzirom da su klubovi baza reprezentativnih selekcija'', naglasio je direktor RK PPD Zagreb te predsjednik Udruženja sportskih klubova HGK Vedran Šupuković. 

  Povratak na sve vijesti