/nbsp;
Objavljeno: 17. 01. 2015 - 2:44

17. 01. 2015.

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom nad Austrijom otvorila je Svjetsko rukometno prvenstvo u Kataru. Izabranici Slavka Goluže nakon 60 minuta velike borbe svladali su Austrijance rezultatom 32:30 (16:13).

Prvo ime u redovima hrvatske reprezentacije svakako je bio Ivan Čupić s čak 11 postignutih pogodaka. Domagoj Duvnjak pružio je sjajnu partiju u kojoj je većina akcija kretala upravo preko njega, a sam je do konca susreta u šest navrata zatresao protivničku mrežu. Mirko Alilović bio je vrlo dobar na golu, te je utakmicu zaključio s 11 obrana.

Najbolji od rukometaša Prvog plinarskog društva Zagreb bio je kapetan Zlatko Horvat s dva postignuta pogotka. Luka Stepančić u dva je navrata nakratko ušao u igru ali se pritom nije upisao u strijelce, dok je Filip Ivić ulazio samo na obrane sedmeraca. Ilija Brozović još uvijek čeka svoje prve minute na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Hrvatska rukometna reprezentacija u subotu, 17. siječnja u sklopu 02. kola SP-a odmjerit će snage s reprezentacijom Tunisa koja je  u 01. kolu poražena od Makedonije rezultatom 33:25.

zlatko_horvat_oi_afp

  Povratak na sve vijesti