/nbsp;
Objavljeno: 11. 10. 2015 - 7:53

11. 10. 2015.

Rukometaši Prvog plinarskog duštva Zagreb poraženi su u sklopu 04. kola EHF Lige prvaka na gostovanju u Parizu. Bolji od hrvatskih rukometnih prvaka bili su rukometaši Paris Saint Germaina koji su u sportskoj dvorani Georges Carpentiere, pred oko tri tisuće gledatelja, slavili rezultatom 34:23 (18:8).

PSG kompletan, Zagreb bez Valčića, Mandalinića i Mihića!

Tako je PPD Zagreb nakon četiri odigrana kola ostao na četiri osvojena boda  iz uvodna dva dvoboja protiv THW Kiela i Celja Pivovarne Laško,  dok su im jedina dva ovogodišnja poraza nanijeli prvaci Mađarske i Francuske, rukometni klubovi MVM Veszprem i PSG.

Trener Veselin Vujović na put u Pariz nije vodio ozlijeđenog Stipu Mandalinića, kao ni oporavljenika Josipa Valčića, odnosno Marka Vukića i Lovru Mihića. S druge strane, trener najbogatije rukometne skupine svijeta, proslavljeni Mostarac Zvonimir Noka Serdarušić, na raspolaganju je imao sve superzvijezde bogatog Pariza osim već duže vremena ozlijeđenog Williama Accambraya.

Pred oko tri tisuće gledatelja u sportskoj dvorani Georges Carpentiere utakmicu su sudili Nijemci Lars Geipel i Marcus Helbig koji su posljednji put dijelili pravdu na Zagrebovoj utakmici u onom kobnom uzvratu četvrtfinala EHF Lige prvaka lani, kada su hrvatski rukometni prvaci grubo poraženi od kasnijih osvajača najelitnijeg klupskog natjecanja Europe – rukometnog kluba FC Barcelone rezultatom 43:21. Delegat utakmice u Parizu bio je Danac Ole Frydkjaer Petersen.

Francuzi prelomili utakmicu u uvodnih deset minuta

Gledatelji u sportskoj dvorani Georges Carpentiere mogli su zaista uživati u atomskom rukometu, u rukometu u kojemu nije falilo ni žestokih udaraca u obrani, spektakularnih obrana vratara na obje  strane, ali naravno niti vica u napadu i fantastičnih golova svjetskih klasa.

Nažalost po hrvatske prvake moćni je PSG u uvodnih desetak minuta riješio pitanje pobjednika. Sjajnom igrom u obrani, uz obilje  nepotrebnih grešaka od strane Zagrebovih igrača Francuzi su prelako dolazili do lakih pogodaka. S vanjskih pozicija nezadrživi su bili Karabatić i Hansen, dok su greške Zagrebaša u napadu brzim golovima iz kontra  munjevito kažnjavali krilni igrači PSG-a Abalo i M’Tima.

Već u 14. minuti trener Vujović morao je pozvati drugi time out predaha, a unatoč svim naporima Zagrebove klupe da se pokuša anulirati strašan ulazak u utakmicu Parižana na predah se otišlo s velikom prednošću domaće ekipe od čak 18:8.

Nastavak popravio loš dojam s početka!

Ozljedama načeti još od dvoboja s Veszpremom Luka Stepančić  i Domagoj Pavlović, uz Sandra  Obranovića, nisu mogli odigrati al pari utakmicu s vanjskom linijom moćnog Pariza u kojoj caruje Nikola Karabatić, a pobočnici su mu Mikkel Hansen, Xavier Barachet, Daniel Narcisse i Sergiy Onufryienko. Nastavak je donio puno bolju igru Zagrebaša i rezultatski egal, ali ogromna prednost Parižana s početka utakmice bila bi nedostižna za svakoga.

Na koncu u redovima PPD Zagreb najbolji su bili Antonijo Kovačević s pet pogodaka, Domagoja Pavlović sa četiri, dok su po tri gola postigli Luka Raković i Sandro Obranović. Ivan Stevanović imao je 13 obrana.

Kod domaćina valja istaknuti zapažene role Mikkela Hansena koji je postigao 10 golova od čega četiri iz sedmerca, odnosno sjajnog Nikole Karabatića sa sedam pogodaka. Thierry Omeyer ubilježio je 10 obrana, dok je Patrice Annonay dodao četiri obrane.

Rukometaši PPD Zagreba u subotu 17. listopada u svojoj će Areni Zagreb ugostiti poljske viceprvake, rukometni klub Wislu Plock. Dvoboj 05. kola EHF Lige prvaka na rasporedu je u 20.00 sati.

HC PSG: Annonay 4 obrane, Omeyer 10 obrana; Melić 1, Mollgaard 2, Vori 2, Kounkoud 2, Barachet 2, Gunnarsson, Abalo 2, Karabatić L. 1, Hansen 10(4), Narcisse 1, Onufryienko, Honrubia, Karabatić N. 7, M’Tima 4

HC PPD Zagreb: Stevanović 13 obrana, Ivić; Sabljić, Vujić 1, Stepančić 2, Kontrec 1, Šprem 1, Šebetić 1, Raković 3(3), Horvat 1(1), Šušnja 1, Šandrk, Valčić T., Obranović 3, Kovačević 5, Pavlović 4

 

  Povratak na sve vijesti