Tarabochia: Zagreb igra odličan rukomet i nije čudo da pune Arenu!
Objavljeno: 14. 10. 2015 - 12:47

14. 10. 2015.

Nakon uvodne dvije pobjede nad THW Kielom i Celjem rukometaši PPD Zagreba doživjeli s dva poraza od MVM Veszprema i PSG-a. U lov na nove bodove hrvatski rukometni prvaci krenuti će u subotu 17. listopada kada će s početkom u 20.00 sati u Areni Zagreb odmjeriti snage s poljskim viceprvakom Wislom Plock. Dvoboj 05. kola rukometne EHF Lige prvaka biti će posebno uzbudljiv za jednog igrača poljskog viceprvaka, a riječ je o bivšem igraču rukometnog kluba Zagreb, bosanskohercegovačkom reprezentativcu i odličnom srednjem vanjskom Marku Tarabochiji. Ovaj polivalentni 27-godišnjak u karijeri je nastupao za Zagreb, Medvešćak, slovenski Maribor, poljski Azoty Pulawy da bi se na koncu od ove sezone skrasio u redovima poljskih viceprvaka Wisle Plock.

U razgovoru za službeni program EHF Lige prvaka, ali i za službene stranice rukometnog kluba PPD Zagreb Marko Tarabochija najavio je dvoboj sa hrvatskim rukometnim prvakom.

Marko, kakva su očekivanja u Wisli što se tiče utakmice u Zagrebu?

  • Zagreb je pokazao ove godine da igra vrlo agresivnu i čvrstu obranu tako da prije svega mislim da nas očekuje velika borba.


Kako ste zadovoljni s prva četiri kola? Remi protiv Veszprema i gostujuća pobjeda u Celju daju vam za pravo nadati se prolazu među 16 najboljih?
  • Zadovoljni smo bodom protiv Veszprema i pobjedom u Celju. Nekako nam je gorčina ostala poslije utakmice sa Parizom jer smo do zadnjih deset minuta bili u egalu. Na kraju su presudile naše greške i odlični Omeyer sa 23 obrane. S ovim posljednjim porazom od THW Kiela nikako ne možemo biti zadovoljni, ali sigurno da se nadamo prolazu. Doduše ima još jako puno utakmica i biti će teško.


Koji su ciljevi za ovu sezonu?
  • Glavni cilj je da se osvoji Prvenstvo ili kup Poljske. Kielce drži vrh već dugo i prioritet nam je jedna titula. Što se Lige prvaka tiče ide se iz utakmice u utakmicu i naravno da je prvi cilj proći skupinu.


Što misliš o ekipi Zagreba? Koji su aduti i prednosti, a koje mane?
  • Ekipa Zagreba je odlična. Kostur ekipe je na okupu već neko vrijeme i to se vidi po njihovoj igri. Dobra kombinacija mlađih domaćih dečki, par iskusnih igrača i trenera Vujovića koji izvlači maksimum od svakoga.


Što kažeš na atmosferu u zagrebačkoj Areni, najposjećenijoj dvorani Lige prvaka?
  • Lijepo je vidjeti popunjenu Arenu. Zagreb igra odličan rukomet i ljudi su to prepoznali. Sigurno daju dodatnu snagu ekipi. Mislim da će ih biti sve više na tribinama.


Kakav je trener Manolo Cadenas?
  • Manolo je stvarno veliki trener. U poslu je veliki “fanatik” , a privatno odličan čovjek. Puno se od njega može naučiti i užitak je raditi s njim.


Wisla lani i danas? Jeste li slabija ili bolja momčad nego prošle sezone?
  • Na kraju prošle sezone otišla su tri važna igrača (Syprzak, Tioumentsev i Jurkiewicz) u velike klubove. Ove sezone se promijenila okosnica ekipe. Došli su odlični igrači, ali sigurno treba vremena da sve sjedne na svoje mjesto. Rezultat na kraju će pokazati. Igramo dosta dobro i iz utakmice u utakmicu sve bolje.


Prognoza rezultata u Zagrebu?
  • Nisam baš dobar u prognozama smile
  • Tarabochia (1)

  Povratak na sve vijesti