Vujović: Oni su “popili” šamar od Kiela, a mi od Pariza! Stevanović: Ovo je naša najvažnija utakmica
Objavljeno: 15. 10. 2015 - 3:08

15. 10. 2015.

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u subotu 17. listopada pred svojom će publikom u Areni Zagreb pokušati doći do novih bodova u EHF Ligi prvaka. Protivnik je poljski viceprvak Wisla Plock koji nakon četiri odigrana kola ima tri osvojena boda iz domaćeg remija s MVM Veszpremom i gostujuće pobjede nad Celjem, uz što su ubilježili i poraze protiv PSG-a u gostima, odnosno THW Kiela u svojoj Orlen Areni.

S druge strane rukometaši PPD Zagreba nakon dva su odigrana kola (domaća pobjeda nad THW Kielom i gostujuća nad Celjem) na kontu imali četiri osvojena boda i bili prvoplasirana momčad skupine A EHF Lige prvaka, da bi nakon toga upisali dva poraza od MVM Veszprema (Arena Zagreb), odnosno PSG-a (Pariz) i tako sada kao petoplasirana momčad dočekivali šestoplasirane Poljake.

Dvoboj PPD Zagreba i Wisle direktan je okršaj za poziciju broj 5 u skupini A Lige prvaka, a važnost ovoga dvoboja na prigodnoj su konferenciji za medije najavili trener rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb Veselin Vujović i vratar Ivan Stevanović.

  • Utakmicu s Wislom dočekujemo s manjim problemima, ali to nam apsolutno ništa ne predstavlja. Ova utakmice je iznad svih mogućih povreda, prehlada i problema i ona je važnija od svega toga. Ekipa Wisle je u prva četiri kola prošla sličan put kao i mi. Prvo su uzeli veliki bod protiv Veszprema, sjajno su odigrali iako su poraženi u Parizu, a baš poput nas uzeli su i dva velika boda protiv Celja na gostovanju. Na koncu su kući protiv Kiela dobili jedan vruć šamar, a mi smo imali otprilike jedan sličan put pa smo i mi zaradili jedan vruć šamar od ekipe Pariza. To nas je malo spustilo na zemlju, sada malo objektivnije gledamo na stvari ali smo unatoč tomu ili možda baš zbog toga itekako svjesni kolika je važnost ove utakmice i koliko bi nam puno značila pobjeda protiv poljske momčadi. Očekujem da odigramo jednu dobru utakmicu, da odigramo pametno i požrtvovno i da damo sve od sebe ne bi li osvojili dva boda koja bi se kasnije dala lijepo nadovezati sa eventualnim dobrim igrama protiv Bešiktaša i Flensburga. Wisla je odlična ekipa s nekoliko Poljaka i čak 12 ili 13 stranaca, a sve je to sjajno ukomponirao moj veliki prijatelj i vrhunski trener Manolo Cadenas. Ovo je za nas utakmica koju moramo dobiti, smatram da jesmo blagi favoriti i vjerujem i nadam se da će i ovoga puta Arena biti dobro ispunjena, odnosno da ćemo uz pomoć naših navijača upisati nova dva vrijedna boda – poručio je na konferenciji za medije trener Prvog plinarskog društva Zagreb Veselin Vujović.


Nakon 50-ak dana aktualne sezone rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb upisali su šest pobjeda i dva poraza. I dok se u EHF Ligi prvaka trenutno nalaze na petom mjestu skupine A s četiri osvojena boda, u SEHA Gazprom ligi nalaze se na trećem mjestu s četiri pobjede iz isto toliko susreta, te su uz aktualne osvajače MVM Veszprem i skopski Vardar jedina neporažena momčad regionalnog natjecanja.

Velike zasluge za sjajno otvaranje sezone idu i na račun vratarskog dvojca PPD Zagreba Filipa Ivića i Ivana Stevanovića. Pod budnim okom trenera vratara Marija Kelentrića Zagrebov je vratarski tandem postao jedan od najboljih u Europi, a o kvaliteti njihove izvedbe dovoljno svjedoči i činjenica da je upravo Ivan Stevanović nakon osvojene nagrade za najboljeg vratara mjeseca rujna u SEHA Gazprom ligi upisao nevjerojatnih 25 obrana na gostovanju kod banjalučkog Borca.

  • Ovo je za nas najvažnija utakmica, a lako moguće da ćemo ju takvom vidjeti i kada budemo sagledavali cijelu sezonu. Wisla je sjajna ekipa koja drži visok ritam cijelu utakmicu i koja voli igrati susrete s dosta golova. Da bismo pobijedili moramo biti koncentrirani u napadu, čvrsti i beskompromisni u obrani i ukoliko ponovimo svoje dobre partije iz Arene, gdje smo protivnike ostavljali na maksimalno 23 ili 24 zabijena gola, rekao bih da su nam onda velike šanse za pobjedu. Dakle ako nam obrana bude na visini ne bi trebali imati problema s njima. Oni su dosta slični nama u smislu da su više domaćinska ekipa, ali bez obzira na to oni će vođeni iskusnom rukom vrhunskog stručnjaka Cadenasa htjeti i dati sve od sebe ne bi li nakon Celja uzeli i nama velike bodove u našoj Areni. Mi im to, jasna stvar, nećemo dopustiti – uz smiješak je prokomentirao sjajni Zagrebov vratar Ivan Stevanović.


Konferencija za medije uoči 05. kola EHF Lige prvaka (PPD Zagreb - Wisla Plock)

  Povratak na sve vijesti