GOG slavio u Areni na otvaranju Lige prvaka, nova prilika za prve bodove u Njemačkoj za tjedan dana
Objavljeno: 14. 09. 2022 - 10:41

U prvom kolu nove sezone Machineseeker EHF Lige prvaka rukometaši PPD Zagreba su u prvom kolu ugostili danski GOG iz Gudmea. Danci su ovaj put bili prejaki za hrvatske prvake i na kraju slavili 27:31. U sljedećem kolu PPD Zagreb gostuje u Magdeburgu. Iduća domaća utakmica na rasporedu je 28.9. u 18:45 sati kada u goste dolazi Porto.

Gosti bolje otvaraju susret. Zagrebaši imaju problema s obrambenom tranzicijom u kojoj Danci nalaze laka rješenja i sredinom prvom dijela bježe na prednost 7:10. Najopasniji su očekivano Simon Pytlick i Emil Madsen a sve pod dirigentskom palicom iskusnog Mortena Olsena. Kod Zagreba po nekoliko dobrih poteza Čupića, Klisa i Leimetera. Slavić je u par navrata spašavao Zagreb međutim ništa slabiji nije bio niti vratar gostiju Thulin koji je u prvom dijelu upisao čak devet obrana. U zadnjim sekundama prvog dijela Simon Pytlick zabija svoj treći pogodak i GOG odlazi na predah sa +6 (12:18). Emil Madsen je također tri puta bio precizan za goste u prvom dijelu dok je za Zagreb pet pogodaka upisao Ivan Čupić.

Danci u drugom poluvremenu nastavljaju istom brzinom i već nakon nepunih deset minuta u nastavku bježe na +10. U potrazi za pravim rješenjem trener Obrvan izrotirao je gotovo sve igrače s klupe međutim pravi odgovor ponajprije na izrazito brzu i preciznu napadačku tranziciju gostiju ovaj put izostaje. Obrana Zagrebaša danas nije izgledala kao na finalnom turniru SEHA – Gazprom lige u Zadru prije nešto manje od dva tjedna. Nova prilika za dokazivanje na rasporedu je već za tjedan dana kada 'Lavovi' putuju u Njemačku na ogled s njemačkim prvakom Magdeburgom.

Na kraju 27:31 za danski GOG . Prvi strijelci Zagrebaša bili su Ivan Čupić i Csaba Leimeter sa po pet pogodaka dok su Timur Tibirov i Luka Klarica dodali po četiri. Za GOG – Jerry Tolbring i Lukas Jorgensen po pet. Dino Slavić imao je dobru večer upisavši 12 obrana.

PPD Zagreb – GOG 27:31 (12:18)

PPD ZAGREB: Slavić 12 obrana, Turčić; Čavar 1, Faljić, Klarica 4, Gojun, Srna 2, Klis 2, Musa 1, Sirotić, Matanović, Čupić 5 (2), Dibirov 4(4), Dodić, Leimeter 5, Grahovac 2. Trener Ivica Obrvan.
GOG: Dorgelo, Thulin 15 obrana, 1 pogodak; Pytlick 3, Pedersen 2, Jakobsen 1, Dreyer, Tollbring 5, Madsen 3, Jorgensen 5, Leger 3, Rasmussen 3, Kildelund, Zachariassen 4, Als, Cehte 1, Olsen. Trener Nicolej Krickau. 

Izjave nakon utakmice:
Nicolej Krickau, trener GOG-a:
Sjajan start Lige prvaka za nas. Pripremili smo se dobro, gledali smo zadnje utakmice Zagreba i znali smo da moramo odigrati sjajnu utakmicu kako bismo na kraju slavili. Obrana je bila odlična danas, Tobias također među vratnicama. Napadačka tranzicija je funkcionirala sjajno u prvom dijelu i na kraju smo došli do velike pobjede. Usporili smo u drugom dijelu ali bez obzira mogu reći da smo ponosni i sretni zbog ove pobjede i igre danas.


Tobias Thulin, vratar GOG-a:
Sjajna obrana s naše strane danas. Cilj je bio kazniti svaku grešku koju Zagreb napravi i mislim da smo u tome uspjeli. Sretni smo zbog pobjede i radujemo se onome što slijedi.

 

Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba:
Zaslužena pobjeda GOG-a. Moram biti iskren i reći da sam očekivao da će moja momčad reagirati malo bolje. Napad je u početku bio dobar međutim vraćanje u obranu i obrana protiv postavljenog napada od početka nisu funkcionirali. Uspjeli smo se probuditi sredinom drugog dijela međutim već je bilo kasno. Klupa nam je malo kratka trenutno ali nećemo se na to izvlačiti. Prošla sezona počela je teškim porazom od drugog danskog predstavnika Aalborga i zato mislim da moramo dati sve od sebe da dobro analiziramo utakmicu, izvučemo zaključke i izađemo iz ovoga bolji i kao pojedinci i kao momčad.
 

Luka Lovre Klarica, igrač PPD Zagreba:

Zaslužena pobjeda GOG-a. Njihove kontre i polukontre su nas 'ubile' danas a nismo imali odgovora ni na njih napad 1-na-1. Mislim da smo se dobro pripremili za utakmicu ali jednostavno nismo odigrali onako kako znamo i možemo. Kako je i trener rekao – slijedi analiza i priprema za ono što slijedi.

  Povratak na sve vijesti