Gojun pozvao navijače u Arenu: Bilo bi lijepo da se dvorana popuni i da sebe nagradimo s dva boda!
Objavljeno: 12. 09. 2022 - 2:26

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb početak je nove sezone u sklopu Machineseeker EHF Lige prvaka za sezonu 2022. / 2023.

U srijedu, 14. rujna u Arenu Zagreb dolaze prvaci Danske – rukometaši GOG-a iz Gudmea. Početak tog susreta na rasporedu je u 20.45 sati, uz izravan prijenos na programu Arena Sport Televizije.

Hrvatski rukometni prvaci, zanimljivo, apsolutni su rekorderi s čak 29 dosadašnjih nastupa u najtrofejnijem klupskom natjecanju Europe, a ove će sezone tražiti plasman među najboljih 16 ekipa nakon što u posljednje dvije sezone nisu uspjeli proći skupinu.

Trener prve ekipe i dalje je gospodin Ivica Obrvan, a igrački kadar ponešto je izmijenjen u odnosu na prošlu sezonu u kojoj je PPD Zagreb upisao osam bodova u skupini EHF Lige prvaka!

Klub su, tako, napustili Filip Vistorop (HBW Ballingen-Weilstetten/GER), Sandro Obranović (Kadetten Schaffhausen/SUI), Valentino Ravnić (HCD Constanta/ROU), kapetan David Mandić (MT Melsungen/GER) i kružni napadač Marin Šipić (HC Luzern).

S druge strane hrvatski se rukometni prvak pojačao Aljažom Panjtarom (RK Gorenje Velenje/SLO), Timurom Dibirovim (HC Vardar 1961/MKD), Milanom Milićem (HBC Nantes/FRA) i Gabrielom Buvinićem (MRK Umag/CRO).

Novi kapetan prve ekipe jest Jakov Gojun, a upravo je on uz trenera Ivicu Obrvana najavio prvi susret sezone.

  • Sezonu 2022./2023. otvaramo protiv prvaka Danske. Riječ je o izuzetno jakoj ligi, a naš protivnik u srijedu samoj je lanjskoj završnici pobijedio jednog super jakog Aalborga. S druge strane, mislim da to je ekipa koja pruža mogućnost mojoj ekipi da napravimo pozitivan rezultat. Moramo dati sve od sebe, svoje atribute pokazati u najboljem mogućem svjetlu. Pripreme za taj susret još uvijek traju, što kroz trening što kroz video analizu. Ovo je ekipa koja nema iskustva igranaj u Ligi prvaka i koja se djelomično i promijenila u odnosu na lani. Vidimo svoju šansu i vjerujemo da možemo doći do pozitivnog rezultata. Eventualna pobjeda ili bod značili bi nam jako puno u pitanju samopouzdanja pred nastavak Lige prvaka i razmišljamo isključivo u tom pravcu - poručio je na konferenciji za medije trener PPD Zagreba Ivica Obrvan.
  • GOG je protivnik po mjeri, ali je i za oprez. Ako pogledamo rezultate od prošle godine oni su vrlo zanimljivi. Mi, primjerice, s Aalborgom nismo imali šanse a oni su ih pobijedili. S druge strane, oni nisu imali šanse s Našicama a mi smo pobijedili Našice. Mislim da nam je ovo utakmica po mjeri za otvaranje sezone i velika nam je želja uzeti ta prva dva boda. Što se tiče njihovog stila igre on je tipično skandinavski s puno trke, a to znači da se i mi moramo brzo vraćati. Opet, što se nas samih tiče mislim da se možemo nositi sa svima ako smo fokusirani, u prvom redu na obranu. To smo pokazali protiv jednog Veszprema, kao i lani protiv Kiela, Montpellierea ili Szegeda koji smo pobijedili i to nam je putokaz za to što i kako dalje. Bilo bi lijepo da se Arena napuni, da nas ljudi podrže i da mi sami sebe nagradimo s dva osvojena boda – poruka je našeg kapetana Jakova Gojuna
  Povratak na sve vijesti