Rutinska pobjeda nad KTC Križevcima kao uvertira za Ligu prvaka!
Objavljeno: 09. 09. 2022 - 7:23

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb pobjedom su otvorili novu natjecateljsku sezonu.

U sklopu 01. kola Paket24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske, najbolji hrvatski rukometaši opravdali su ulogu favorita i slavili u dvoboju s novim prvoligašem KTC Križevcima. Prvu službenu pobjedu u novoj sezoni Zagrebaši su ostvarili rezultatom 32:25 (15:9).

Trener PPD Zagreba Ivica Obrvan za ovu je utakmicu izabrao sastav u kojemu su priliku da pokažu što znaju dobili i neki igrači koji su do sada manje igrali, dok su, s druge strane, poštedu I zasluženi odmor dobili kapetan Jakov Gojun kao i Timur Dibirov, odnosno Luka Lovre Klarica.

Buvinić, Milić i Kraljević dobro iskoristili minute!

U pobjedi koja je poslužila kao sjajna priprema za nadolazeću Ligu prvaka svakako valja istaknuti učinak Gabriela Buvinića, Milana Milića i Paola Kraljevića koji su postigli po četiri pogotka.

Dino Slavić je imao 11, a Aljaž Panjtar pet obrana.

U ekipi Križevčana treba pohvaliti predstavu Matije Perajice koji se u strijelce upisao u sedam navrata. Marin Šutalo je imao devet, a Luka Prezelj dvije obrane.

Kreće Machineseeker EHF Liga prvaka!

Pred rukometašima PPD Zagreba prvi je dvoboj na europskoj sceni. Naime, u srijedu 14.09. u Areni Zagreb naši će dečki ugostiti danski GOG iz Gudmea.

Taj dvoboj je na rasporedu u 20.45 sati, uz izravan prijenos na programu Arena Sporta.

PPD Zagreb – KTC (15:9)

Suci: Davor Lončar (Varaždin) i Zora Lončar (Varaždin)

Delegat: Tihomir Kasunić (Karlovac)

PPD Zagreb: Slavić 11 obrana, Panjtar 5 obrana; Milić 4, Ćavar 2, Faljić 3, Srna 1, Klis 2, Kraljević 4, Buvinić 4, Musa, Sirotić 3, Matanović 2, Čupić 3, Dodić 1, Leimeter 3, Grahovac

KTC Križevci: Šutalo 9 obrana,Prezelj 2 obrane; Marković 4, Vinković, Ostarčević 2, Harča, Dujmović, Perajica 7, Jurakić 5, Maričić 2, Ezgeta 3, Tandara 1, Masnec 1, Mršić

  Povratak na sve vijesti