Gorica pružila odličan otpor, ali Zagreb ipak upisao treću pobjedu!
Objavljeno: 23. 09. 2023 - 8:41

Do treće prvenstvene pobjede rukometaši Zagreba stigli su na gostovanju u susjednoj Gorici.

Protiv istoimenog protivnika slavili su najbolji hrvatski rukometaši u sklopu 03. kola Paket24 Premijer lige rukometnog prvenstva Hrvatske.

Finalni rezultat 24:31 (11:15) u korist hrvatskih prvaka.

Za ovu utakmicu trener Andrija Nikolić odlučio je napraviti neke promjene u sastavu. Tako se na vratima našao Ante Grbavac, dok je Aljaž Panjtar ovu utakmicu odgledao s tribina.

Također, u sastav se vratio Matic Suholežnik dok je poštedu dobio Zvonimir Srna.

U okršaju sa svojim bivšim klubom trener Nikolić gledao je da pruži više minuta igračima koji su do sada igrali nešto manje, pa smo tako večeras mogli vidjeti nešto duže role Davora Ćavara, Filipa Glavaša, Edina Klisa, Adina Faljića i Ante Grbavca.

Na koncu su svoje minute najbolje iskoristili Kos, Ćavar, Klarica i Dibirov s po četiri pogotka. Matej Mandić imao je osam, a Ante Grbavac šest obrana.

Andrija Nikolić, trener Zagreba

„Bila je ovo jedna teška utakmica za nas, što zbog sjajne Gorice, što zbog zamora materijala u našim redovima. Falilo nam je energije, mučili smo se u obrani, ali na kraju je ipak razlika u kvaliteti i širini klupe donijela konačnu pobjedu. Čestitke mojim momcima, čestitke upućujem i svu sreću želim Gorici.“

Davor Ćavar, rukometaš Zagreba

„Gorica je sjajna ekipa, a rukopis njihovog bivšeg trenera a sada našeg Andrije Nikolića itekako je još uvijek vidljiv. Mi smo još uvijek malo teških nogu od puta u Pariz, ali unatoč tomu mislim da smo dobro kontrolirali utakmicu svo vrijeme. Naša pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.“

U goste nam stiže Kolstad Handball

A pred rukometašima Zagreba dvoboj je 3. kola Machineseeker EHF Lige prvaka u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši ugostiti norveški Kolstad Handball.

Dvoboj hrvatskog i norveškog prvaka na rasporedu je u četvrtak, 28. rujna u Areni Zagreb. Početak tog susreta predviđen je za 18.45 sati, uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije.

Ulaznice za dvoboj s Kolstad Handballom su besplatne, a iste se mogu preuzeti na blagajni Arene Zagreb u srijedu 27. rujna od 16.00 do 19.00 sati, odnosno u četvrtak 28. rujna od 17.00 do 19.00 sati.

HRK Gorica – RK Zagreb 24:31 (11:15)

Suci: Hrvoje Čačić i Frano Josić (Zagreb)

HRK Gorica: Turčić 4 obrane, Sorić 5 obrana; Ceković 3, Turkalj, Dujić 3, Jurić 2, Čakarić 2, Solariček 3, Laljek 9, Malin, Barišić, Starčević 1, Svržnjak, Cikatić 1

Trener: Ivan Dragić

RK Zagreb: Grbavac 6 obrana, Mandić 8 obrana; Kos 4, Ćavar 4, Walczak 1, Faljić, Klarica 4, Gojun 1, Klis 1, Sirotić 2, Čupić 1, Dibirov 4, Kavčić 3, Glavaš 3, Morales 2, Suholežnik 1

Trener: Andrija Nikolić

  Povratak na sve vijesti