Ivano Pavlović stigao u Zagreb: Ovo je ostvarenje dječačkog sna!
Objavljeno: 29. 07. 2024 - 3:14

Rukometni klub Zagreb polako zaključuje svoju igračku križaljku za nadolazeću sezonu.

Prvoga dana priprema na bosanskohercegovačkoj planini Vlašić, hrvatskim rukometnim prvacima pridružio se Ivano Pavlović.

Riječ je o 21-godišnjem srednjem vanjskom koji se u nekoliko navrata već našao i na širem popisu izbornika Hrvatske Dagura Sigurdssona.

Ivano nam dolazi iz redova Izviđača iz Ljubuškog s kojim je osvojio tri prvenstva i jedan kup Bosne i Hercegovine, a prema izboru igrača, navijača i struke u posljednje je dvije sezone izabran za najboljeg rukometaša tamošnje Premijer lige.

U redovima RK Zagreba Ivano će minutažu dijeliti s još jednim novajlijom – Bjelorusom Igorom Beljavskim – a upravo se od ove dvojice mladića očekuje da naprave iskorak i donesu dodatnu kvalitetu najboljem hrvatskom klubu.  

Damir Bičanić, sportski direktor RK Zagreba:

„Svima u klubu je iznimno drago da smo uspjeli završiti transfer Ivana Pavlovića. Smatramo da se radi o iznimno talentiranom igraču koji je bio i sasvim blizu odlaska na Olimpijske igre u Parizu. U dresu Izviđača je stasao i napredovao, postao najbolji igrač BiH lige, ali se iskazao i u nastupima u Europa ligi. Vjerujemo da će Ivano dodatno napredovati u Zagrebu i da će postati stožerni igrač kluba, ali i standardni hrvatski reprezentativac. U Zagrebu će igrati na poziciji srednjeg vanjskog s također novopridošlim Igorom Beljavskim i upravo od njih dvojice u narednim godinama očekujemo da budu jedni od nositelja naše igre. Također, tu je i naš Aleks Kavčič koji je već toliko puta pokazao da je riječ o jako stabilnom igraču kako u napadu tako i u obrani. Za kraj, htio bih kazati da čvrsto vjerujemo kako smo s Ivanom dobili jednog već sada odličnog igrača, mladog ali istovremeno zrelog koji će se nametnuti već u prvim utakmicama Lige prvaka i pokazati zagrebačkoj publici o kakvom se potencijalu radi.“

Ivano Pavlović, srednji vanjski RK Zagreba:

„Jako sam sretan da sam konačno tu. Zagreb je jako veliki klub i jedan od mojih dječačkih snova. Biti će veliki izazov nastupati za Zagreb, posebno u Ligi prvaka. Čeka nas jako teška grupna faza, ali moji su suigrači već lani pokazali da se mogu nositi sa svima. Veselim se nastupima u Ligi prvaka i igranju pred punom Arenom Zagreb. Poznajem dosta mojih novih suigrača, možda najbolje Mateja Mandića i Miloša Kosa s kojima sam četiri godine išao u razred u srednjoj školi. Vjerujem da ću se uz njihovu pomoć jako brzo uklopiti u ekipu i da ćemo se zajedno veseliti novim pobjedama. Na kraju bih se želio zahvaliti rukometnom klubu Izviđač na svim ovim provedenim godinama od kad sam bio dijete. Hvala svim ljudima u klubu i oko kluba, na svakom savjetu i svakoj kritici. Hvala i svim navijačima u Ljubuškom. Svom bivšem klubu želim svu sreću.“ 

  Povratak na sve vijesti