Kup i Prvenstvo Hrvatske pred vratima!
Objavljeno: 23. 03. 2021 - 1:31

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je osmine finala kupa Hrvatske, u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši i branitelji naslova odmjeriti snage s petoplasiranom ekipom hrvatskog prvenstva – rukometnim klubom Gorica.

  • Počevši od sutra vraćamo se u ritam igranja utakmica svaka tri dana. U prvom redu riječ je o utakmicama hrvatskog prvenstva i kupa i ako sam ja to dobro izračunao očekuje nas čak 19 utakmica do kraja sezone, a pritom nisam brojao one reprezentativne. Mislim da smo fokusirani i spremni, a od ekipe sam tražio da protiv jedne dobre ekipe kao što je Gorica damo svoj maksimum prije svega u pristupu, u organizaciji igre i da ostvarimo ono što apsolutno očekujemo, a to je plasman u četvrtfinale kupa Hrvatske. – poručio je dan uoči dvoboja s Goricom trener hrvatskog prvaka Ivica Obrvan.

Zanimljivo, biti će ovo prvi dvoboj PPD Zagreba u sklopu hrvatskog kupa još tamo od finalnog dvoboja 2019. godine, kada su Zagrebaši osvojili posljednju titulu svladavši u finalu ekipu Dubrave rezultatom 35:28.

Prošlogodišnje izdanje natjecanja, naime, zbog dolaska pandemije virusa COVID_19 nije se održalo.

A susret s Goricom uz trenera Obrvana najavili su i naši igrači, ali i bivši rukometaši Gorice, Davor Ćavar i Ivan Laljek.

  • Goricu odlično poznajem jer sam lani igrao u njihovim redovima. Riječ je o sjajnoj ekipi koju moramo maksimalno ozbiljno shvatiti. U njihovim izvedbama vidi se kvalitetan rad i potpis sjajnog trenera Andrije Nikolića. Krasi ih brzi rukomet i organizirani napad, a što se obrane tiče jedna čvrstoća i sklonost ka izlaženju na protivnika. Upravo zato smatram da trebamo biti spremni na jednu varijantu dublje obrane. Što se nas tiče važno je da dobro otvorimo utakmicu i da od prve minute budemo maksimalno koncentrirani. Ukoliko to bude slučaj naša će kvaliteta doći do izražaja i onda krajnji rezultat ne bi trebao doći u pitanje. – poruka je našeg Davora Ćavara koji se lani okitio titulom prvog strijelca prvenstva Hrvatske upravo u dresu naših sljedećih protivnika – Gorice.
  • Gorica je ostala bez Lige za prvaka u zadnjem kolu i to doslovno za jedan gol. Mislim da to dovoljno govori o kvaliteti naših sutrašnjih protivnika i sigurno je da su oni samom kvalitetom zaslužili biti tamo. Oni su moj bivši klub i mogu reći da ih jako dobro poznajem, ali u odnosu na prošlu godinu došlo je i dosta novih lica. Ipak, trener je i dalje Andrija Nikolić koji je jako studiozan i odlično priprema ekipu tako da ne sumnjam da nam neće biti lako na sutrašnjem gostovanju. Gorica ima nekoliko jako dobrih pojedinaca, a ja bih istaknuo Buru kao najboljeg desnog vanjskog lige. Krasi ih čvrsta i pokretljiva obrana, a dokaz tomu je i podatak da su primili najmanje golova u cijelom prvenstvu. Također, uz Buru ću spomenuti i Sladoljeva koji je već nekoliko godina najbolji golman lige, a trener Nikolić na raspolaganju ima i široku rotaciju. Ipak, ako mi maksimalno angažirano shvatimo utakmicu smatram da ne bi smjelo biti problema. Čeka nas gust raspored i jako puno utakmica, tako da je na nama da dobro otvorimo susret i damo našem treneru prostora da maksimalno rotira i da se nitko previše ne umori uoči izazova koji nam dolaze – poručio je bivši srednji vanjski Gorice, a od ove sezone i PPD Zagreba Ivan Laljek.
  Povratak na sve vijesti