Lijepa subota u Zagrebu! Vratio se Perke, Zagreb upisao drugu domaću pobjedu!
Objavljeno: 26. 02. 2022 - 7:08

Do druge pobjede u Paket24 Premijer ligi za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske stigli su rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb na svom terenu, nakon što su u subotu 26. veljače svladali rukometni klub Goricu.

Nakon što su u prvom kolu bili uvjerljivi protiv ekipe Varaždina, najbolji su hrvatski rukometaši protiv Goričana upisali pobjedu rezultatom 37:26 (19:12).

Sastavi

Trener PPD Zagreba Ivica Obrvan za ovaj je susret odlučio dati zasluženi odmor kapetanu Davidu Mandiću, Ivanu Čupiću, Željku Musi, Sandru Obranoviću, Dinu Slaviću, a u sastavu se također nisu našli niti Paolo Kraljević i ozlijeđeni Zvonimir Srna.

A po prvi puta ove sezone u sastavu se našao Filip Perić koji je zbog ozljede propustio sve dosadašnje utakmice.

Trener gostiju Andrija Nikolić nije mogao računati na Filipa Goričanca i Frana Tomašića.

Prvo poluvrijeme

Priliku da pokažu što znaju dobili su i neki igrači kojima inače pripadne uglavnom nešto manje minuta, pa smo tako na djelu mogli vidjeti Nikolu Grahovca, Valentina Ravnića, Vladu Matanovića, Davora Ćavara i Edina Klisa.

A upravo je spomenuta petorka, uz inače standardnog Luku Lovru Klaricu, nosila Zagreb kroz prvo poluvrijeme u kojemu je prednost hrvatskog prvaka rasla iz minute u minutu sve do konačnih 19:12.

U tom periodu igre četiri je pogotka postigao Ćavar, dok su po tri dodali Klarica, Klis, Ravnić i Matanović.

Najraspoloženiji kod Gorice očekivano su bili Lucian Bura s pet pogodaka u prvom poluvremenu, odnosno Dominik Gal koji je radio dosta problema Zagrebašima na crti i koji je u tom periodu utakmice bio stopostotan s četiri postignuta gola.

Drugo poluvrijeme

Uvodnih 15-ak minuta drugog poluvremena igralo se gol za gol, Zagreb je održavao svoju prednost od sedam pogodaka razlike, ali istu nije uspijevao i povećati i to ponajviše zahvaljujući raspoloženima Ivanu Laljeku i Juri Čakariću koji su potegnuli za goste u drugom poluvremenu.

Možda i najemotivniji trenutak nastavka zbio se u 44. minuti kada je jednu Zagrebovu polukontru pogotkom okrunio Filip Perić. Gromoglasan usklik samoga Perića, popraćen zvucima radosti i oduševljenja čitave Zagrebove klupe, najbolje je opisao koliko je „Perke“ omiljen među suigračima i koliko je svima bilo drago vidjeti ga na terenu nakon više od pola godine, koliko je izbivao zbog ozljede.

Do konca susreta šira klupa i veća kvaliteta Zagrebovih igrača dovela je do toga da se prednost hrvatskog prvaka ipak povećala.

Tako je na semaforu, po isteku 60. minute stajalo 37:26.

Pojedinačni učinak

Najbolji u redovima PPD Zagreba bili su Luka Lovre Klarica sa sedam, odnosno Davor Ćavar sa šest pogodaka. Filip Ivić i Matej Mandić imali su svaki po šest pogodaka.

Kod gostiju svakako valja istaknuti učinak bivšeg Zagrebaša Ivana Laljeka sa sedam, odnosno Luciana Bure sa šest pogodaka. Mislav Turčić imao je dvije, a Tomislav Sladoljev pet obrana.

U goste nam dolazi THW Kiel

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 13. kola EHF lige prvaka u kojemu će u četvrtak 03. ožujka ugostiti njemački THW Kiel. Dvoboj najboljeg hrvatskog kluba i osvajača Bundeslige na rasporedu je u 20.45 sati u Areni Zagreb, a ulaz je slobodan.

PPD Zagreb – Gorica 37: 26 (19:12)

SD Trešnjevka: 100 gledatelja

Suci: Josip Kuhar (Samobor) i Damir Prelčec (Zagreb)

Delegat: Dean Prpić (Zagreb)

PPD Zagreb: Ivić 6 obrana, Mandić 6 obrana; Šipić, Vistorop 1, Ćavar 6, Faljić, Klarica 7, Gojun, Klis 6, Perić 3, Sirotić 2, Matanović 4, Ravnić 4, Kavčić 2, Leimeter, Grahovac 2

Trener: Ivica Obrvan

Gorica: Turčić 2 obrane, Sladoljev 5 obrana; Ceković 2, Turkalj, Laljek 7, Huremović, Baković, Čakarić 3, Solariček 1, Bura 6, Svržnjak 1, Novak, Cikatić 2, Gal 4

Trener: Andrija Nikolić

  Povratak na sve vijesti