Mandić: Protiv Nexea treba ponoviti pristup iz zadnje dvije utakmice i pobjeda onda neće izostati!
Objavljeno: 20. 05. 2022 - 10:33

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb treći je dvoboj finalne serije za prvaka Hrvatske, u kojemu će u subotu 21. lipnja u svojoj „Kutiji šibica“ ugostiti našički Nexe. Početak tog dvoboja na rasporedu je u 20.00 sati, uz izravan prijenos na Drugom programu HRT-a.

Dan uoči dvoboja u kojemu imaju priliku pobjedom stići na korak do obrane naslova prvaka Hrvatske, za službene stranice kluba utakmicu su najavili trener Ivica Obrvan i kapetan David Mandić.

  • Serija utakmica s Nexeom se nastavlja. Ovo će biti treći takav susret u jako malo vremena i to nikad nije lako igrati niti jednoj ekipi, kako nama tako ni njima. Naprosto se teško pripremati za jednog te istog protivnika svakih par dana. Očekujem izuzetno tešku utakmicu, tenzije su visoke, a obzirom da je trenutni rezultat 2:2 pobjednik sutrašnje utakmice dobiti će značajnu prednost. Mi igramo kod kuće, na našem terenu, igrači su nam puni samopouzdanja i nakon osvojenog Kupa Hrvatske mislim da smo ipak favoriti u ovoj utakmici. Vjerujem da ćemo pronaći dodatne rezerve u motivu da pružimo dobru igru i zabilježimo vrlo važnu pobjedu koja će nas dovesti korak do osvajanja naslova prvaka Hrvatske – poručio je trener PPD Zagreba Ivica Obrvan.
  • Kao što je trener i rekao nije nimalo lako tri puta zaredom igrati s istim klubom. Pripremaš se za iste ljude, gledaš isti video, iste akcije i to je svakako jedna neuobičajena, pomalo i dosadna, a opet stresna situacija. Dodatnu snagu daje nam to što smo osvojili Kup i silno smo motivirani da i Prvenstvo privedemo kraju na najbolji mogući način. Mislim da smo blagi favoriti jer se nalazimo u boljem trenutku nakon osvajanja Kupa, a i igrat ćemo sutrašnji dvoboj pred našom publikom što nam daje dodatnu snagu. Mislim da nekih velikih iznenađenja ne bi trebalo biti, jedni druge poznajemo i predobro. Smatram da je recept za pobjedu ponoviti partiju iz finala Kupa, gdje smo odigrali jako čvrstu utakmicu. S druge strane sigurno je da će i oni doći maksimalno motivirani jer je stanje na tablici izjednačeno, a oni bi eventualnom pobjedom sutra doveli sebe u poziciju da pred svojim navijačima igraju za naslov prvaka. Motiva im neće faliti, u to sam siguran, ali neće niti nama – riječi su kapetana PPD Zagreba Davida Mandića.  
  Povratak na sve vijesti