Sjajni Zagrebaši u drugom poluvremenu slomili otpor Nexea i stigli na korak do obrane naslova!
Objavljeno: 21. 05. 2022 - 9:53

Na korak do obrane naslova prvaka Hrvatske stigli su rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb, nakon što su u svojoj „Kutiji šibica“ svladali našički Nexe rezultatom 31:26 (16:15).

U novom sistemu, koji se prvi puta igra ove sezone, prvakom postaje klub koji prvi stigne do šest osvojenih bodova, a nakon tri odigrana međusobna susreta PPD Zagreb na kontu ima dvije pobjede, odnosno četiri osvojena boda.

Pa ipak, Našičani će imati priliku uzvratiti na svom terenu već u srijedu 25. svibnja kada je na rasporedu četvrti susret doigravanja za prvaka Hrvatske. Rukometaši Nexea, podsjetimo, slavili su u onom prvom, također igranom u Našicama,  a zbilo se to u sklopu 05. kola Paket24 Premijer lige za prvaka kada je našički sastav bio bolji rezultatom 30:29.

Sastavi

Pred nešto više od 600 gledatelja treneri Ivica Obrvan i Branko Tamše na parket su izveli ono najbolje što su u datom trenutku imali na raspolaganju.

Tako kod Zagreba, da spomenemo, nije bilo od ranije ozlijeđenog Aleksa Kavčića koji je tek nedavno krenuo s individualnim treninzima s kondicijskim trenerom Šimom Tomaševićem, ali ni Karpa Sirotića, Valentina Ravnića, Filipa Ivića, Filipa Perića, Paola Kraljevića, Fabijana Grubišića i Marina Šipića.

Trener Našičana Branko Tamše, pak, nije mogao računati na duže vremena ozlijeđene Morena Cara i Frana Miletu, ali ni na svog ponajboljeg igrača Halila Jaganjca. U sastavu, također, nije bilo Gianfranca Pribetića, Marina Greganića, Karla Godeca, Matea Rodina, te Andraža Velkavrha.

O utakmici

'10

U zaglušujućoj buci koju su stvorili navijači oba kluba u dupke ispunjenoj Kutiji šibica, uvodnih deset minuta pripalo je domaćinima. PPD Zagreb već je u 2. minuti preko Klarice i Srne poveo s 2:0, a osam minuta kasnije na semaforu je stajalo 5:3 u korist hrvatskog prvaka. Od zanimljivosti vezanih za prvu šestinu utakmice valja izdvojiti da su Dominik Kuzmanović s jedne odnosno Dino Slavić s druge strane utakmicu otvorili obranjenim sedmercima Ivanu Čupiću i Fahrudinu Meliću.

'20

Rukometaši PPD Zagreba u drugoj su šestini susreta ubacili u brzinu više pa tako dolaze do +4 (8:4) u 13. minuti utakmice, nakon što je Ivan Čupić sjajno pogodio s krila iz teške situacije. Ipak, Našičani su do 20. minute uspjeli konsolidirati svoje redove i smanjiti zaostatak na 9:8, nakon što je Janko Kević uspješno realizirao najstrožu kaznu. Od zanimljivosti iz ovog perioda dvoboja valja istaknuti kako su oba trenera, Tamše i Obrvan, zatražili svoje prve minute predaha.

'30

U 21. minuti sjajnim prodorom Tomislav Severec je izjednačio na 9:9, što je ujedno i bilo prvo izjednačenje nakon početnih 0:0. U 25. minuti Zvonimir Srna je zaradio svoje drugo isključenje, nakon čega je ista sudbina, ali zbog verbalnog ispada, snašla i kapetana Našičana Sašu Barišića Jamana. Minutu kasnije isključen je i Severec, ali Nexe se s četiri igrača uspijeva obraniti te kao posljedica toga Marin Jelinić pogađa u praznu Zagrebovu mrežu. U 28. minuti crveni je karton, zbog udaranje u glavu Sandra Obranovića zaradio kružni napadač Nexea Mario Tomić. Prvih 30 minuta susreta završeno je rezultatom 16:15 u korist hrvatskih rukometnih prvaka.

'40

Nastavak utakmice krenuo je s isključenjem Alena Blaževića i pogotkom iz sedmerca Davora Ćavara, a već u sljedećem napadu sudački par Matija Gubica-Boris Milošević na hlađenje šalje i Jakova Gojuna. U 35. minuti Filip Vistorop pogađa iz prodora za vodstvo PPD Zagreba 19:16. U 40. minuti PPD Zagreb još jednom dolazi na +4 (22:18), nakon što je Zvonimir Srna pogodio iz prodora.

'50

U 43. minuti Zagreb po prvi puta na utakmici ima +5(23:18), nakon što je još jednom smiren i precizan s linije sedam metara bio Davor Ćavar. Dvije minute kasnije polukontru je sjajnim skok-šutom završio mađarski reprezentativac Csaba Leimeter za vodstvo Zagreba 25:19, a to je bio signal Branku Tamšeu da pozove svoju drugu minutu predaha. Do ulaska u posljednju šestinu utakmice prednost PPD Zagreba narasla je na +7 (28:21).

'60

U posljednjih deset minuta utakmice trener Obrvan na zasluženi je odmor poslao svoje sjajna krila, kapetana Davida Mandića i prvog strijelca Ivana Čupića umjesto kojih na parket šalje Davora Ćavara i Vladu Matanovića. U 53. minuti dolazi do velike gužve i naguravanja na terenu, nakon čega su u svlačionice poslani Borna Manci Mičević i Saša Barišić Jaman na strani Nexea, odnosno Željko Musa i Sandro Obranović na strani Zagreba. Manci Mičević i Željko Musa dobili su crvene kartone, dok su Sandro Obranović i Barišić Jaman zaradili čak i plave. Do konca susreta Nexe ja pokušavao stići Zagrebovu prednost, no najbolji hrvatski rukometaši odolili su pritisku i na kraju zasluženo slavili rezultatom 31:26.

Finalna serija seli u Našice, četvrti susret već u srijedu!

Priliku da osvoje jubilarni, 30. naslov prvaka Hrvatske rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb imati će već u srijedu 25. svibnja kada će gostovati u Našicama.

Četvrti dvoboj finalne serije dva najbolja hrvatska kluba na rasporedu je u sportskoj dvorani Osnovne škole Kralja Tomislava u Našicama, s početkom u 17.30 sati.

Ukoliko, pak, u spomenutoj utakmici pobjedi Nexe finalna će se serija vratiti u Zagreb.

U tom bi slučaju peti i konačni susret finalne serije na rasporedu bio u srijedu 1. lipnja u sportskoj dvorani Kutija šibica.

PPD Zagreb – Nexe 31:26 (16:15)

SD Trešnjevka: 664 gledatelja

Suci: Matija Gubica (Višnjevac) i Boris Milošević (Osijek)

Delegat:

PPD Zagreb: Slavić 5 obrana, M. Mandić 4 obrane; Vistorop 4, Ćavar 4, D. Mandić 1, Faljić, Klarica 4, Gojun, Srna 4, Klis, Musa, Matanović, Čupić 8, Obranović 2, Leimeter 1, Grahovac 3

Trener: Ivica Obrvan

Nexe: Kuzmanović, Radovanović; Bakić 1, Barišić Jaman, Vejin 4, Jelinić 1, Vida 1, Manci Mičević 1, Blažević, Severec 5, Moslavac 2, Kević 5 (5), Tomić 1, Melić 4, Kavčić 1, Markušić

Trener: Branko Tamše

  Povratak na sve vijesti