Obrvan i Čupić uoči puta u Našice: Nadamo se da će ova naporna serija u srijedu doći svome kraju!
Objavljeno: 23. 05. 2022 - 12:29

Priliku da osvoje jubilarni, 30. naslov prvaka Hrvatske imati će rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb već u srijedu, 25. svibnja kada će u Našicama tražiti i treću pobjedu nad tamošnjim Nexeom, čime bi osvojili i šesti bod u doigravanju za prvaka države.

Podsjetimo, izmijenjenim sustavom natjecanja prvak Hrvatske postaje ona ekipa koja prva stigne do šest osvojenih bodova. Trenutno PPD Zagreb sa dvije domaće utakmice na kontu ima šest bodova, dok Nexe na kontu ima dva osvojena boda iz prve utakmice igrane u Našicama.

Dva dana uoči četvrte utakmice finalne serije doigravanja susret su za službene stranice kluba najavili trener Ivica Obrvan i rukometaš Ivan Čupić.

  • Mi se nadamo da će ovo u srijedu biti zadnja utakmica nas i Nexea ove sezone, ali sasvim je moguće i da to neće biti slučaj. Nakon naše tri vezane pobjede, oni će sigurno biti maksimalno motivirani da produže seriju i da nas pobjede još jednom pred svojim navijačima. Njima bi to zasigurno puno značilo. Mi ćemo, s druge strane, nastojati zaključiti ovu napornu seriju u Našicama i na taj način osvojiti titulu prvaka Hrvatske. Ni jednima ni drugima neće biti lako, posebno u svjetlu toga da smo u subotu igrali fizički izuzetno tešku utakmicu i da zbog incidenta koji se dogodio i plavih kartona ne možemo računati na sve igrače za srijedu. Također, obje ekipe imaju i određenih problema s ozljedama. Kada se već igra u ovakvom sustavu koji je izuzetno zahtjevan, onda je, barem, olakotna okolnost što nema previše nepoznanica. Što će na koncu odlučiti? Rekao bih više faktora poput motiva, umora, inspiracije vratara, igre u obrani. Vjerujem da imamo dovoljno snage, iskustva, znanja i motiva da pobijedimo u toj utakmici, unatoč tomu što znamo da nas čeka jako težak gostujući teren – poruka je Zagrebova trenera Ivice Obrvana.
  • Priželjkujemo da u Našicama stavimo točku na i, da završimo ovu priču i osvojimo prvenstvo. Očekuje nas teška utakmica, kao što je uostalom i svaka do sada bila kada su u pitanju susreti PPD Zagreba i Nexea ove sezone. Vremena za oporavak nema puno, ali dobro, odradit ćemo trening ili dva što možemo i nadam se da ćemo u srijedu smoći snage da još jednom budemo na nivou kao u posljednje tri utakmice s Našičanima. Znamo da nas očekuje puna dvorana, sjajna domaćinska atmosfera i jako teško gostovanje, ali sportski je nadati se, a ja se nadam da ćemo još jednom biti bolji, osvojiti prvenstvo i otići na zasluženi odmor – kazao je u najavi susreta Ivan Čupić.

Četvrti dvoboj u finalnoj seriji između Nexea i PPD Zagreba na rasporedu je u srijedu, 25. svibnja u 17.30 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Kralj Tomislav u Našicama. Prijenos utakmice možete pratiti na Drugom programu HRT-a.

  Povratak na sve vijesti