Na put Švedsku sa imperativom pobjede: Motivacija, koncentracija i borbenost su ključ!
Objavljeno: 06. 10. 2016 - 12:20

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 03. kola EHF Lige prvaka u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši u subotu 08. listopada gostovati u švedskom Kristianstadu gdje će u 18.15 sati odmjeriti snage s istoimenim domaćinom.

Nakon dva odigrana kola hrvatski rukometni prvaci, baš kao i oni švedski, na kontu imaju nula bodova, odnosno dva poraza iz isto toliko utakmica.

PPD Zagreb poražen je na gostovanju u Celju (30:28) te potom u zagrebačkoj Areni od mađarskog Pick Szegeda (24:26), dok su Šveđani prvo na svom parketu kapitulirali od Vardara (23:28), a potom na strani izgubili od europskih prvaka Kielcea (38:28).

Dva dana uoči dvoboja s IFK Kristianstadom trener PPD Zagreba ima velikih problema u sastavljanju udarnih 16 za utakmicu u kojoj je pobjeda naprosto imperativ.

Naime, uz već duže vrijeme ozlijeđenog Domagoja Pavlovića hrvatski je prvak ostao i bez kružnog napadača Leona Šušnje koji je na jednom treningu, nakon bliskog susreta s Lukom Šebetićem, zadobio frakturu nosne kosti te će izbivati s parketa minimalno dva tjedna.

Od onih koji idu na put u Švedsku, ali se ne osjećaju najbolje, svakako valja spomenuti Darka Cingesara koji je izvrnuo zglob uoči SEHA Gazprom liga dvoboja s Izviđačem, Davida Miklavčića koji je ozlijedio koljeno u prvoj minuti EHF Liga prvaka dvoboja s MOL – Pick Szegedom, odnosno Tončija Valčića kojega su ukočila leđa.

Ipak, optimist kao i uvijek trener Vujović vjeruje u onu staru „koga nema, bez njega se može“...

Nismo dobro otvorili sezonu sa dva uvodna poraza i definitivno imamo peh s ozljedama, ali razmišljamo pozitivno i ufamo se u onu treća sreća. Imam dosta problema sa sastavljanjem momčadi jer uz Pavla koji je već duže ozlijeđen, sad ne mogu računati niti na Šušnju, a svakako na optimalnoj razini nisu niti Cingesar, Miklavčić i Tonči Valčić. U svakom slučaju to je za nas jako važna utakmica, težak protivnik kao domaćin koji je u prva dva kola izgubio od dvije najjače ekipe u našoj grupi – a to su Kielce i Vardar. Mislim da ta dva poraza nisu objektivna slika onoga što švedska ekipa jest i što može. Trebamo se paziti njihove trke i tranzicije u čemu su zaista najjači, premda u svemu tome znaju ponekad biti brzopleti i ishitreni. Što se tiče obrane tu igraju tipično skandinavski 6-0, pri čemu imaju odličnog mladog vratara Simića koji je prema statistici trenutno jedan od dva ili tri najbolja golmana Lige prvaka. Napad im drži srednjak Jonson koji je uz dva opasna lijevaka definitivno prva violina švedske momčadi. Bilo kako bilo mi moramo izaći maksimalno motivirani, krajnje skoncentrirani i ludo borbeni da bi smo u Kristianstadu stigli do prvih bodova u Ligi prvaka – poručio je trener PPD Zagreba Veselin Vujović.

Premda smo u prve dvije utakmice pokazali i dosta dobrih stvari, nažalost na kontu još uvijek imamo nula bodova. Nije nam lako kada tako uđemo u sezonu, ali rekao bih da smo spremni i da možemo uzeti prvu pobjedu u Kristianstadu. Oni su dobra ekipa s jakom tranzicijom i velikim samopouzdanjem, pogotovo u šutu. Mi se ipak trebamo koncentrirati na vlastitu izvedbu i ne raditi neke greške koje smo ponavljali u prve dvije utakmice. Što se mene tiče još se tražim, nisam ni blizu prošlosezonske forme ali svakim danom i svakim treningom to izgleda sve bolje. Nevolja za trenera jest u tome što ja nisam spreman, a Miklavčić je lakše ozlijeđen. Međutim što je tu je, nema nam druge nego da stisnemo zube i damo svoj maksimum kako bismo uzeli prva dva boda. Idemo na pobjedu – poručio je Luka Šebetić.

  Povratak na sve vijesti