Potop u Kristianstadu! Zagrebaši i dalje ne znaju za pobjedu u Ligi prvaka!
Objavljeno: 08. 10. 2016 - 7:36

Nakon uvodnih poraza od Celja Pivovarne Laško (30:28) i MOL – Pick Szegeda (24:26) rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb niti iz trećeg pokušaja nisu stigli do prve pobjede u ovogodišnjem izdanju EHF Lige prvaka.

Na gostovanju u švedskom Kristianstadu puleni trenera Veselina Vujovića doživjeli su i treći poraz u uzbudljivoj utakmici u kojoj su na koncu nadigrani od istoimenog protivnika i prvaka Švedske rezultatom 29:22 (13:10).

Utakmicu je vodio ruski sudački par Kiyashko – Kiselev, dok je svoju  posljednju utakmicu kao delegat odradio legendarni Danac Henrik La Cour.

Na put u Kristijanov grad trener Vujović nije vodio ozlijeđene Domagoja Pavlovića, Leona Šušnju i Davida Miklavčića, kao ni Lovru Šprema i Ariana Jovića.

U trećem ovosezonskom porazu hrvatskog prvaka tako su sudjelovali Ivan Stevanović i Matevž Skok na golu, Dobrivoje Marković i Darko Cingesar na lijevom krilu, Josip Ereš i Luka Raković na desnom krilu, Tonči Valčić, Velko Markoski i Stipe Mandalinić na lijevom vanjskom, Josip Valčić, Stefan Vujić i Lovro Jotić na srednjem vanjskom, Luka Šebetić i kapetan Zlatko Horvat na desnom vanjskom, odnosno Igor Vori i Tin Kontrec na poziciji kružnog napadača.

Uz trenera Veselina Vujovića na klupi su kao i inače sjedili pomoćni trener Andrija Nikolić, trener vratara Mario Kelentrić i fizioterapeut Damir Kajba.

Najslabija partija otkatko je Vuja stigao za trenera!

Utakmica koju su rukometaši PPD Zagreba apostrofirali kao moguću prekretnicu, od prve je minute krenula u krivom smjeru pa smo tako gotovo svih 60 minuta gledali kako hrvatski rukometni prvaci love višestruko vodstvo domaćina.

Prvo poluvrijeme obilovalo je čitavim nizom tehničkih grešaka napravljenih od strane hrvatskih prvaka, a kontrama sklona mlada švedska ekipa to je znala iskoristiti i na odmor otići s prednošću od 13:10.

Nastavak je nažalost donio još goru realnost u kojoj se razbranio ionako sjajni vratar domaćina Nebojša Simić, a sve neiskorištene napade hrvatskog prvaka golovima iz kontri nemilosrdno su kažnjavali Tim Sorensen i Jerry Tollbring.

Nakon možda i najlošijih 60 minuta otkako je na klupu PPD Zagreba prije dvije sezone stigao Veselin Vujović završena je agonija u sportskoj dvorani u Kristianstadu, a domaćin je na koncu slavio rezultatom 29:22 (13:10).

Najbolji u pobjedničkim redovima bili su Albin Lagergren sa devet, odnosno Jerry Tollbring i Tim Sorensen sa po šest pogodaka svaki. Sjajni Nebojša Simić imao je 14 obrana.

Kod PPD Zagreba u smislu postignutih golova treba spomenuti Stipu Mandalinića sa pet pogodaka, dok je tri dodao kapetan Zlatko Horvat. Ivan Stevanović imao je deset, a Matevž Skok šest obrana.

Na vrata već kucaju Metalurg i Meshkov Brest!

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 06. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će u utorak 11. listopada u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu ugostiti skopski Metalurg. Dvoboj hrvatskog prvaka i makedonskog doprvaka na rasporedu je u 18.00 sati, a ulaz je slobodan uz predočenje besplatne ulaznice koja se podiže na blagajnama sportskih dvorana Kutija šibica i Sutinska vrela.

Nakon regionalnog dvoboja s Metalurgom u istome će tjednu naši Lavovi tražiti prve bodove u EHF Ligi prvaka. Već u subotu 15. listopada u zagrebačkoj će Areni ugostiti bjeloruski Meshkov Brest. Početak tog dvoboja predviđen je za 20.00 sati, a više informacija o ulaznicama možete pronaći na ovoj poveznici.

HC IFK Kristianstad: Larsson, Simić 14 obrana; Lipovac 2, Arnarsson, Henningsson 1, Sorensen 6, Moen Nilsen, Lagergren 9 (1), Larsson, Gudmnundsson 5, Hallen, Tollbring 6, Jonsson, Tatarintsev, Hanisch, Schuster

HC PPD Zagreb: Stevanović 9 + 1 obrana, Skok 6 obrana, Ereš, Vujić 2, Kontrec, Vori 2, Cingesar 2, Šebetić 2, Marković 2, Raković 1, Horvat 3 (1), J. Valčić 2, Jotić 1, T. Valčić, Mandalinić 5, Markoski

  Povratak na sve vijesti