Njemački prvaci ipak prejaki za ‘Lavove’
Objavljeno: 22. 09. 2022 - 10:31

U utakmici drugog kola Machineseeker EHF Lige prvaka, rukometaši PPD Zagreba poraženi su u gostima kod njemačkog prvaka Magdeburga. Na kraju 35:25 (17:12) uz nevjerojatnih 11 pogodaka sjajnog Tima Hornkea te četiri obranjena sedmerca Nikole Portnera na vratima njemačkog prvaka. S druge strane Csaba Leimeter pet pogodaka za PPD Zagreb, Edin Klis, Željko Musa i Karpo Sirotić svaki po tri.

Zagrebaši dobro otvaraju susret u napadu u kojem glavnu ulogu igraju Csaba Leimeter i Željko Musa koji je do prije dvije sezone igrao u Magdeburgu i kojeg su njemački navijači dočekali na sjajan način. U Ligu prvaka se vratio i Aleks Kavčić koji je također izgledao jako dobro u prvom dijelu. Što se obrambenog dijela tiče – 'Lavovi' su se mučili protiv momčadi koja je poznata po svom izrazito brzom stilu igre. Dobar je na golu domaćina bio Nikola Portner a njegove su obrane sjajno iskorištavali igrači Magdeburga u napadačkoj tranziciji – ponajprije Tim Hornke (šest pogodaka u prvom dijelu). Čak 17 pogodaka dozvolio je PPD Zagreb domaćinu u prvom dijelu i bilo je jasno kako će se momčad Ivice Obrvana na razgovoru u poluvremenu ponajprije morati fokusirati na igru u obrani. Na prvu reakciju klupe u tom smjeru u drugom dijelu nismo morali dugo čekati – mladi Turčić od početka drugog poluvremena mijenja Slavića koji je u prvih 30 minuta skupio dvije obrane i tako debitira u EHF Ligi prvaka.

Magdeburg je međutim i u drugom dijelu nastavio u jakom tempu. Sjajan je na vratima bio Nikola Portner dok je Tim Hornke do kraja susreta došao do brojke od čak 11 pogodaka. Matthias Musche i Philipp Weber dodaju svaki po četiri i Magdeburg upisuje veliku pobjedu od 35:25. Kod Zagreba pet pogodaka Csabe Leimetera te po tri Edina Klisa, Željka Muse i Karpa Sirotića.

Sljedeća utakmica na rasporedu je već u subotu protiv Poreča u trećem kolu Paket 24 Premijer lige. Za nastavak uzbuđenja u najboljem europskom klupskom natjecanju pričekat ćemo do srijede kada u zagrebačku Arenu stiže Porto.

Magdeburg - PPD Zagreb 35:25 (17:12)

MAGDEBURG: Jensen, Portner (12); Meister 2, Chrapkowski, Muche 4, Kristjansson 3, Pettersson, Magnusson 2 (2), Hornke 11, Weber 4, Mertens, Saugstrrup 2, O'Sullivan 2, Bezjak 1, Smits 1, Daamgaard 3. Trener Bennet Wiegert.

PPD ZAGREB: Slavić (5), Turčić; Ćavar 2, Faljić, Klarica, Gojun, Klis 3, Kraljević 1, Musa 3, Sirotić 3, Čupić 2 (1), Dibirov 1, Dodić 1, Kavčić 3, Leimeter 5, Grahovac 2. Trener Ivica Obrvan.

Izjave nakon utakmice: 

Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba: 
Za početak moram reći da smo danas igrali protiv jedne od najboljih momčadi u Europi. Žao mi je što nismo iskoristili prilike u prvom dijelu kada smo promašivali neke zicere i penale. Kasnije, u drugom dijelu, jednostavno nismo mogli pratiti tempo Magdeburga zbog širine klupe. Mislim da je ovo bilo veliko iskustvo za nas, pogotovo za mlađe igrače kojima ovakve utakmice puno znače. Okrećemo se dalje utakmicama protiv Poreča u hrvatskoj ligi i onda naravno utakmici Lige prvaka protiv Porta. 

Jakov Gojun, igrač PPD Zagreba: 
Svaki poraz je težak. Nismo loše izgledali na početku međutim u drugom poluvremenu smo pali i oni su znali iskoristiti sve naše greške. Što se tiče Magdeburga ja im čestitam, riječ je o sjajnoj momčadi. Kad smo mi u pitanju, ne preostaje nam ništa drugo nego dati sve od sebe da se spremimo na najbolji mogući način za utakmicu sa Portom idući tjedan. 

  Povratak na sve vijesti