Obrvan prije Dinama: ‘‘Cilj je otići na 5 bodova!’’
Objavljeno: 31. 10. 2022 - 8:21

U šestom kolu Machineseeker EHF Lige prvaka, rukometaši PPD Zagreba u srijedu (18:45) u zagrebačkoj Areni dočekuju rumunjski Dinamo iz Bukurešta. Eventualna pobjeda protiv rumunjske momčadi značila bi jako puno za nastojanja Zagrebaša da osiguraju osminu-finala Lige prvaka. Rumunji nakon pet odigranih kola imaju jedna broj bodova kao 'Lavovi' uz tek nešto bolju gol razliku.

Riječ je o momčadi sastavljenoj od nekolicine sjajnih internacionalaca predvođenih francuskim kružnim napadačem Cedricom Sorhaindom, Španjolcem Eduardom Gurbindom te igračima poput Ali Zeina, Lazara Kukića, Stanislava Kaspareka kao i našeg Ante Kuduza. Momčad s klupe predvodi dugogodišnji trener katalonskog diva Barcelone – Xavi Pascual.

Zagrebaši su s druge strane ove sezone protiv Porta i Wisle pokazali kako, ponajprije pred domaćim navijačima, mogu odigrati sjajno i sigurno je kako će pobjeda biti imperativ i cilj i protiv Dinama iz Bukurešta.

Ulaz u Arenu Zagreb je besplatan.

Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba:

Momčad Dinamo Bukurešta za ljubitelje rukometa u ovom trenutku možda se i ne čini kao veliko ime međutim riječ je o zaista sjajnoj selekciji igrača. Vrlo izazovan protivnik za nas, smatram vjerojatno i bolji od Wisle. Bit će potrebno odigrati na pravi način u napadu i obrani od početka do kraja. Pobjeda bi nas pogurala na pet bodova što bi bilo odlično za nas u ovom trenutku sezone i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo.

Dino Slavić, vratar PPD Zagreba:

Očekuje nas zasigurno teška i napeta utakmica protiv Dinamo Bukurešta. Riječ je o sjajnoj momčadi prepunoj izvrsnih internacionalaca predvođenih Lazarom Kukićem i Ali Zeinom. Nadam se da ćemo nakon Wisle nastaviti sa serijom kvalitetnih izdanja u Ligi prvaka na domaćem terenu i da će navijači doći u čim većem broju te da ćemo nakon utakmice zajedno slaviti novu pobjedu. 

  Povratak na sve vijesti