Obrvan rasporedio minutažu, sačuvao Mandića i rutinski svladao Dubravu za novo finale Kupa!
Objavljeno: 19. 06. 2021 - 6:31

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb izborili su plasman u finale hrvatskog Kupa, nakon što su u prvom polufinalnom ogledu (u drugom se nešto kasnije sastaju Nexe Našice i Sesvete) bili bolji od ekipe Dubrave rezultatom 17:29 (9:13).

Zagrebački derbi odigran je u sklopu završnice Kupa Hrvatske koja se održava u sportskoj dvorani Žatika u Poreču 19. i 20. lipnja.

Sastavi

Trener Ivica Obrvan na put u Poreč poveo je 19 igrača, a ovaj su susret s tribina odgledali vratar Radivoje Ristanović, Ivan Laljek i Luka Lovre Klarica.

Od ranije zbog težih ozljeda i procesa rehabilitacije nema Marina Šipića i Marija Vuglača, a zbog lakših su ozljeda u Zagrebu ostali i Nikola Grahovac, odnosno Filip Perić.

U ekipi Dubrave nije bilo Marka Mihaljevića koji je ozlijedio zglob, kao ni vratara Tomislava Grahovca koji se u posljednjem prvenstvenom kolu oprostio od profesionalnog igranja rukometa.

Prvo poluvrijeme

Vrlo zanimljivo prvo poluvrijeme mogli su uživo gledati članovi PPD Zagreba i Dubrave koji se nisu našli u zapisniku, članovi proširenog stručnog stožera, uprave klubova i dio zaposlenika te je prava šteta da u subotu gledatelji nisu mogli gledati ovu utakmicu uživo.

Iako favoriti na papiru, rukometaši PPD Zagreba u prvih se petnaestak minuta utakmice nisu mogli rezultatski odlijepiti od sjajno raspoloženih kolega iz Dubrave.

U tom periodu utakmice igralo se gol za gol, Zagreb bi poveo a Dubrava izjednačila i tako je bilo sve do 12. minute kada je fenomenalni 18-godišnjak Marin Lisac pogodio za prvo vodstvo Dubrave (5:6).

Ipak, nakon što je trener kluba iz istočnog dijela Zagreba Krešo Ivanković promijenio čak pet igrača u 15. minuti (od početnih sedam na parketu su ostali tek vratar Dominik Marković i lijevo krilo Karlo Godec), ekipa Dubrave nije više mogla držati korak sa Zagrebašima koji u tim trenucima rade seriju 5:0.

U 18. minuti pogotkom s desnog krila Vlado Matanović je po prvi puta donio dvostruku prednost hrvatskim prvacima, a na njega se s dva vezana pogotka nadovezao i Senjamin Burić te je Zagreb tako napravio seriju 4:0 i stigao do vodstva 6:10.

Do konca poluvremena Dubrava je uspjela ne potonuti te se na predah otišlo s prednošću Zagrebaša od 9:13.

Drugo poluvrijeme

U nastavku utakmice Zagrebaši su, rekli bismo očekivano, nastavili graditi i povećavati svoju prednost.

Razlika u kvaliteti, ali i u širini te kvalitete, dolazila je sve više do izražaja kako je utakmica odmicala.

Obrana Zagreba zaigrala je čvršće u nastavku, razbranio se i Matej Ašanin, a rezultat svega toga bio je velik broj lakih pogodaka iz kontre.

Upravo dva takva, štoviše vezana, postigao je Vlado Matanović u 42. minuti čime je prvi puta odveo Zagreb na +7 (11:18).

Do 50. minute koristeći isti recept najbolji su hrvatski rukometaši podigli svoju prednost na 14:22, a do konca susreta ista je otišla do velikih + 12 te je PPD Zagreb na koncu svladao Dubravu rezultatom 17:29.

Pojedinačni učinak

Bila je ovo svakako pobjeda ekipe, a ne pojedinca. Ipak, treba istaknuti one koji su se iskazali na večerašnjoj utakmici.

Najbolji u redovima pobjedničkog PPD Zagreba s četiri je pogotka i bez promašenog šuta bio mladi Paolo Kraljević. Po tri su dodali Luka Mrakovčić, Davor Ćavar, Senjamin Burić, Vlado Matanović i Valentino Ravnić.   

Matej Ašanin imao je osam, a Todor Jandrić koji je ušao u igru svega na nekoliko minuta uspio je upisati dvije obrane.

Također, treba istaknuti kako je trener PPD Zagreba Ivica Obrvan u ovoj utakmici odmorio svog kapetana David Mandića kako bi ga sačuvao za sutrašnje finale.

Kod Dubrave valja pohvaliti jako dobre nastupe Marina Lisca sa šest pogodaka, odnosno Filipa Vučelića s tri gola.

Vratari Dubrave nisu imali svoj dan, ali svakako treba istaknuti da je Matija Matov imao dvije, a Dominik Marković jednu obranu.

Sutra u 16.00 sati za 27. trofej osvajača kupa Hrvatske!

Najbolji hrvatski rukometaši sutra će u 16.00 sati odmjeriti snage s boljim iz polufinalnog ogleda Sesvete / Nexe Našice. Biti će to prilika aktualnim prvacima da u klupske trofejne vitrine donesu i 27. titulu osvajača kupa Hrvatske.

PPD Zagreb – Dubrava 17:29 (9:13)

Sportska dvorana Žatika: Bez gledatelja

Suci: Tomislav Cindrić (Osijek) i Robert Gonzurek (Osijek)

Delegat: Siniša Rudić (Biograd na moru)

PPD Zagreb: Jandrić 2 obrane, Ašanin 8 obrana; Vistorop, Mrakovčić 3, Ćavar 3, Mandić, Burić 3, Srna 1, Obradović 2, Stojnić 1, Kraljević 4, Matanović 3, Ravnić 3, Hrstić 2, Leimeter 2, Vlah 2

Trener: Ivica Obrvan

Dubrava: Matov 2 obrane, Marković 1 obrana ; Farkaš, Ivanković 1, Bahtijarević, Mandić 1, Turčić, Lisac 6, Vučelić 3, Godec 2, Malbašić 1, Šalić, Šafranko 2, Obradović 1, Kaštelan, Patrk

Trener: Krešo Ivanković

  Povratak na sve vijesti