Pobjeda u Varaždinu za četvrtfinale Kupa u Trogiru!
Objavljeno: 19. 03. 2024 - 7:59

Rukometaši Zagreba izborili su plasman u četvrtfinale Kupa Hrvatske, nakon što su u osmini finala bili bolji od ekipe GRK Varaždina 1930 i to rezultatom 31:35 (15:20).

U četvrtfinalu nas očekuje gostovanje u Trogiru, a ta je utakmica na rasporedu 10. travnja

Na put u Arenu Varaždin trener Andrija Nikolić poveo je 15 igrača, među kojima se našao i Zlatko Horvat koji je upisao svoj povratnički nastup za klub u kojemu je ponikao.

U Zagrebu su iz različitih razloga ostali kapetan Jakov Gojun, Zvonimir Srna, Ivan Čupić, Niko Franković i Matej Mandić. Od ranije, podsjetimo, zbog ozljeda nema Yoela Cunija Moralesa i Paola Kraljevića.

A što se prvog poluvremena utakmice u Varaždinu tiče svakako valja izdvojiti nastup Miloša Kosa koji je u tom periodu igre bio stopostotan s četiri postignuta pogotka, kao i Ante Grbavca koji je upisao šest obrana od čega čak dvije pri protivničkom izvođenju sedmerca.

Nastavak nam je donio i prvi pogodak Zlatka Horvat nakon četiri godine u dresu hrvatskog prvaka i to je nešto što svakako valja spomenuti, a hrvatski prvaci nisu svoju pobjedu dovodili u pitanje niti u jednom trenutku utakmice.  

Doduše, treba pohvaliti i borbene domaćine koji se nisu predavali pa je utakmica za više od 300 gledatelja u Areni Varaždin bila itekako zanimljiva, a Varaždin je bio i za pogodak bolji u nastavku susreta.  

Najbolji pojedinci u redovima Zagreba bili su spomenuti Kos koji je susret završio sa šest pogodaka, koliko je upisao i Davor Ćavar. Po četiri pogotka dali su Patryk Walczak i Filip Glavaš.

Aljaž Panjtar je u nastavku upisao tri obrane

Kod domaćina najbolji su bili Dominik Novak s devet pogodaka, odnosno Tin Šestak s pet. Bruno Varšić imao je sedam, a Dorian Stančić tri obrane.

GRK Varaždin 1930 – RK Zagreb 31: 35 (15:20)

Arena Varaždin: 300 gledatelja

Suci: Matija Brodić (Zagreb) i Matija Hodžić (Zagreb)

GRK Varaždin 1930: Stančić 3 obrane, Varšić 7 obrana; Pešut 2, Trojko, Novak 9, Kociper 2, Brlek, Borovec, Vrbanec 4, Bajer 3, Vojnović 1, Šestak 5, Puček 1, Tači 3, Fošnar, Petrović 1

RK Zagreb: Grbavac 6 obrana, Panjtar 3 obrane; Kos 6, Ćavar 6, Walczak 4, Faljić 2, Klarica 3, Klis, Molc 1, Horvat 2, Sirotić 1, Dibirov 3, Kavčić 2, Glavaš 4, Suholežnik 1

  Povratak na sve vijesti