PPD Zagreb svladao Tatran iz Prešova na pripremnom turniru u Doboju!
Objavljeno: 24. 08. 2022 - 8:47

Nakon uvodnog poraza od St. Gallena rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb vratili su se pobjedničkim navikama.

U drugom kolu 53. izdanja TV turnira šampiona u Doboju najbolji hrvatski rukometaši slavili su protiv Tatrana iz Prešova.

Hrvatski rukometni prvaci svladali su one slovačke rezultatom 28:18 (13:9).

Sastavi

Trener najboljeg hrvatskog kluba Ivica Obrvan na put u Doboj nije poveo ozlijeđene Mateja Mandića i Vuku Borozana, dok su susret s tribina odgledali rekonvalescent Aleks Kavčić kao i kružni napadač Nikola Grahovac.

Prvo poluvrijeme

Osim uvodnog vodstva koje je stiglo nakon pogotka Erika Fenara s desnog krila, Tatran iz Prešova bio je u zaostatku kroz čitavi tijek ovog susreta.

Tako bilježimo vodstvo PPD Zagreba od 4:2 u 10. minuti susreta, 6:3 u 15. minuti, 9:5 u 20. minuti, da bi se na predah otišlo s prednošću hrvatskog prvaka od 13:9.

U prvih 30 minuta istaknuli su se Željko Musa s četiri pogotka, dok su po dva dodali Milan Milić, Zvonimir Srna i Timur Dibirov.

Dino Slavić u tom je periodu skupio sedam obrana.

Drugo poluvrijeme

Nastavak s dva vezana pogotka bolje otvaraju Slovaci koji su, treba i to reći, nastupili sa svega devet igrača i čiji je roster bio desetkovan ozljedama.

Ipak, naši su dečki pokazali kvalitetu i već do 40. minute otišli na pet pogodaka prednosti (18:13), zbog čega je trener Tatrana, proslavljeni bivši rukometaš Radoslav Antl, pozvao svoju drugu minutu predaha.

Do kraja susreta prednost Zagrebaša neumoljivo je rasla, u 50. minuti pri vodstvu najboljeg hrvatskog kluba trener Obrvan pozvao je svoju drugu minutu predaha, a dvoboj je završen pobjedom hrvatski rukometnih prvaka rezultatom 28:18.

Najbolji u redovima PPD Zagreba bili su Željko Musa, odnosno Timur Dibirov s po četiri pogotka.

Dino Slavić branio je cijelu utakmicu i zaustavio se na brojci od 12 obrana.

U petak s domaćinom Slogom!

Rukometaši PPD Zagreba u četvrtak, 25. kolovoza imati će slobodan dan od utakmica a već dan kasnije u trećem će kolu turnira odmjeriti snage s domaćinom turnira Slogom.

U subotu, 27. kolovoza na rasporedu je razigravanje za poredak.

PPD Zagreb – Tatran Prešov 28:18 (13:9)

PPD Zagreb: Slavić 12 obrana, Panjtar; Milić 3, Ćavar, Faljić 1, Klarica 2, Gojun, Srna 3, Klis 4, Kraljević 1, Musa 4, Sirotić, Matanović 3, Čupić 2(1), Dibirov 4, Tomljanović, Dodić 1

Trener: Ivica Obrvan

Tatran Prešov: Chupryna 4 obrane, Colodeti 7 obrana; Mital, Rečičar 2, Fenar 2, Kravčak, Antl 4(1), Golubović 1, Urban 6, Kimak 1, Tsarapkin 2

Trener: Radoslav Antl

  Povratak na sve vijesti