Prošlogodišnji finalisti Lige prvaka u Areni slavili protiv PPD Zagreba!
Objavljeno: 15. 09. 2021 - 11:12

U prvom kolu rukometne EHF Lige prvaka PPD Zagreb je u Areni Zagreb pred otprilike 1000 gledatelja ugostio prošlogodišnjeg finalista najjačeg europskog klupskog natjecanja danski Aalborg. Na kraju 24:34 za Dance koje je do pobjede predvodio Sebastian Barthold sa devet pogodaka dok su kod Zagreb najefikasniji sa po pet pogodaka bili David Mandić i Luka Lovre Klarica.

Zagrebaši su dobro otvorili susret – čvrsto u obrani te koncentrirano u napadu. Nakon nešto više od deset minuta rezultat je bio 7:5 u korist ‘Lavova’. Prednost nažalost nije bila dugog vijeka. Vratar gostiju Aggefors bilježi nekoliko obrana, Barthold i Björnsen su neuhvatljivi u kontri i Aalborg stiže do vodstva. Gosti su u drugom dijelu prvog poluvremena sebi karakteristično ubrzali tranziciju te pogotkom pivota Renea Antonsena sa zvukom sirene stižu do +4 (14:18). Kod Zagreba u prvih 30 minuta četiri pogotka kapetana Mandića dok je kod gostiju Barthold poluvrijeme zaključio sa 5/5. Velike zasluge za prednost gostiju imao je i vratar Aggefors koji je upisao šest obrana.

Danska obrana otvara nastavak istim tempom a napad je jednako efikasan te razlika raste do +8 (15:23). U 45. minuti je po prvi puta i +10 te postaje jasno kako će Zagrebaši upisati poraz protiv momčadi koja se prošle sezone u Kölnu borila na naslov prvaka starog kontinenta.

Kod Aalborga devet pogodaka Sebastiana Bartholda i deset obrana vratara Mikaela Aggeforsa. Kod 'Lavova' su po pet puta precizni bili David Mandić i Luka Lovre Klarica.

 

Stefan Madsen, trener Aalborga:

Uvijek smo uzbuđeni prije prve utakmice Lige prvaka, puno znači ovakva pobjeda. Zahvalio bih se Zagrebu na sjajnom gostoprimstvu, uvijek se osjećamo odlično ovdje. Danas smo bili jako dobri u oba smjera. U prvom dijelu je bilo nešto više pogrešaka međutim kasnije smo bili bolji i došli do veike pobjede.

Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba:

Teško je bilo što reći nakon ovakvog poraza. Čestitke Aalborgu na sjajnoj utakmici, želim im sve najbolje u nastavku sezone. Izgledali smo dobro u prvih 20 minuta međutim kasnije smo krenuli s greškama koje su oni znali iskoristiti. Slabo smo otvorili drugo poluvrijeme, oni su još dodatno pobjegli i to je odlučilo susret. Cilj je naravno analizirati utakmicu i pripremiti se na najbolji mogući način za ono što slijedi a to je utakmica u Szegedu.

Mikael Aggefors, vratar Aalborga:

Kao što je trener i rekao uvijek su prve utakmice napete. Očekivali smo jaki Zagreb nakon sjajnih izdanja u SEHA ligi, dobro smo se pripremili. Zagreb je dobro počeo međutim kasnije je naša obrana postala bolja, počeli smo trčati kvalitetnije i brže i polako povećavali prednost. Zadovoljni smo.

Nikola Grahovac, igrač PPD Zagreba:

Očekivali smo više od samih sebe. Otvorili smo utakmicu dobro međutim kasnije smo počeli raditi previše pogrešaka u napadu što su gosti znali iskoristiti. Zabili su puno laganih golova i stigli do prednosti koju više nije bilo moguće uhvatiti. Težak poraz ali treba vidjeti gdje smo griješili i pripremiti se za Szeged na najbolji mogući način.

 

PPD ZAGREB – AALBORG 24:34 (14:18)

PPD ZAGREB: Slavić 3 obrane, Ivić 3 obrane; Šipić, Vistorop 3, Čavar 2 (1), Mandić 5, Klarica 5, Gojun, Klis 1, Musa, Sirotić, Matanović 1, Čupić 3 (2), Obranović 3, Leimeter, Grahovac 1.

Trener Ivica Obrvan

AALBORG: Gade, Aggefors 10 obrana; Jakobsen, Samuelsson, Klove, Barthold 9(3), Claar 3, Nielsen 4, Sandell 3, Christensen 4, Jensen, Larsen 2, Björnsen 3, Mollgard 3, Antonsen 2, Juul-Lassen 1.

Trener Stefan Madsen

  Povratak na sve vijesti